יום שישי, 6 בינואר 2012

שקשוקה עם עגבניות מיובשות ונענע



שבת בבוקר. שקט . (חוץ מהשכן הפסנתרן שמנגן מ-8:00. קבוע). מאזינים לגאו' ג'ילברטו . שותים קפה. קוראים עיתון. אחח.. למה לא כל יום שבת. 
אצלנו אין שבת בלי שקשוקה ולא משנה איפה אטייל תמיד אתגעגע לעונג שבת. לשקשוקה, לגי'לברטו, לקפה שלי. גם לפסנתרן. .. אז אני משתפת בשקשוקה של עומר, הכי טובה שיש. באחריות.
נענע מיובשת ועגבניות מיובשות משדרגות פלאים את המאכל הכל כך ארצישראלי הזה.


מצרכים 
3-4 ביצים
2 עגבניות תמר חתוכות (כמו לסלט)
15 עגבניות שרי חצויות
5 עגבניות מיובשות חתוכות לפסים
3 שיני שום קצוצות
בצל קצוץ קצוץ
נענע מיובשת
טימין, אורגנו, פטרוזילה- או חלק מהם
מלח, פלפל, פפריקה מרוקאית
פלפל חריף (אפשר חצי)
100 ג' רסק עגבניות
4 כפות שמן זית

אופן הכנה

מחממים שמן זית במחבת , מוסיפים בצל ומטגנים עד הזהבה, מוסיפים שום ומערבבים עד שעולה ניחוח. מוסיפים עגבניות תמר קצוצות, עגבניות שרי ועגבניות מיובשות ומערבבים. מוסיפים רסק עגבניות ומתבלים. מבשלים כ-5 דקות על אש נמוכה. מעלים לאש בינונית ומכינים גומחות לביצים. מוסיפים ביצים אחת אחת. אם רוצים חלבון וחלמון עשויים היטב עדיף לכסות ולבשל כ-8 דקות (ואז החלבון מצפה בקרום עדין את החלמון). למי שאוהב "מידיום" חלמון עסיסי נוזלי ומתפצפץ עדיף להשאיר ללא מכסה כ-5 דקות.
עונג שבת. 




2 תגובות:

  1. אין דבר טעים יותר משקשוקה!!! באמת. פשוט אין.
    אני כל הזמן מחפשת עוד ועוד מתכונים.. עוד גרסאות לנסות..
    ללא ספר אני הולכת לנסות את זה כשאחזור הביתה היום!!! תודה!

    השבמחק
  2. איזה כייף לשמוע... ספרי איך יוצא לך...

    השבמחק