מבין ה"דיירים הקבועים" אצלי במקרר הם ממרחי פסטו ועגבניות מיובשות - תוצרת בית בלבד כמובן. אחרי שמכינים פעם אחת ממרחים ביתיים ומגלים שמדובר ב-5 דקות עבודה גג, אי אפשר לעולם לחזור אחורה ולקנות קופסה בסופר. הטעם הביתי של הממרחים הוא מעולה, ומשדרג פלאים כל ארוחה. כך לדוגמה, למרוח פסטו או ממרח עגבניות מיובשות על פרוסת לחם שיפון עם גבינה לבנה או בולגרית, זו ארוחה מזינה טעימה ומגרה. בנוסף, אפשר להוסיף כף פסטו לרוטב פסטה (עגבניות או שמנת). גם ממרח עגבניות מיובשות משתלב נהדר בשקשוקה, ברוטב עגבניות לפסטה או ברוטב לקציצות. בקיצור, מבחינתי לא תתפסו אותי בלי קופסה אחת של ממרח ביתי באופן קבוע, שבזכותו כל ארוחת ערב הופכת לארוחת גורמה ב-5 דקות.
הפסטו המקורי עשוי מבזיליקום, צנוברים, שמן זית ושום. כל כך מעט מרכיבים ומתקבל ממרח שהוא תענוג צרוף . אני אוהבת "להתפרע" ולהכין סוגי פסטו שונים, כל שבוע ממרח על בסיס אחר- להשתמש בפטרוזיליה או כוסברה (לעיתים בשילוב עם בזיליקום) ולערבב עם מינים שונים של אגוזים- אגוזי מלך, שקדים, בוטנים, אגוזי לוז, מקדמיה או פקאן. האגוזים כמובן חייבים להיות טבעיים (מטעמי בריאות אני אוהבת להשתמש באגוזים לא קלויים וללא מלח), ועשבי התיבול טריים ככל שניתן. חשוב להקפיד להשתמש בשמן זית איכותי, ולדאוג שקופסת האחסון תהיה נקייה ויבשה ושהממרח יהיה מכוסה בשמן זית לאיטום ומניעת מגע עם האוויר (הירוקים מתחמצנים ומשחירים במגע עם האוויר, וכיסוי בשמן זית מונע או מצמצם זאת).
אז כל מה שצריך זה בלנדר מוט וכמה מרכיבים פשוטים ויש גם לכם גורמה ב-5 דקות. יאמי! אפשר להכין כמות גדולה לפזר בצנצנות יפות ולחלק למי שחפצים ביקרו.
ממרח פסטו
מצרכים לצנצנת בנפח של 3/4 כוס
2 כוסות עלי בזיליקום (חבילה) שטופים. כדאי ומומלץ להכין פסטו מפטרוזילה (חצי חבילה) או כוסברה (חצי חבילה).
חופן אגוזים: צנוברים או אגוזי מלך או שקדים או מקדמיה או לוז או פקאן או בוטנים.
שליש כוס שמן זית איכותי
שן שום קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר או כלי צר וארוך שמתאים לבלנדר מוט.
- טוחנים, ואם העלים עושים "חיים קשים" מוסיפים עוד שמן זית.
- טועמים ומתקנים תיבול.
- מכניסים לקופסה אטומה, מוסיפים מעט שמן זית מעל ומאחסנים במקרר.
- זהו נהנים.
ממרח עגבניות מיובשות
מצרכים לצנצנת בנפח 3/4 כוס
3/4 כוס עגבניות לחות שליש כוס שמן זית איכותי
חופן אגוזים: צנוברים או אגוזי מלך או שקדים או מקדמיה או לוז או פקאן או בוטנים.
2 עלי אורגנו טרי (או מעט אורגנו מיובש)
עלים מענף טימין טרי (או מעט טימיען מיובש)
שן שום קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר או לכלי צר וארוך שמתאים לבלנדר מוט.
- טוחנים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מכניסים לקופסה אטומה, מוסיפים מעט שמן זית מעל ומאחסנים במקרר.
נראה מעולה. אני מכינה כבר שנים ממרח מכוסברה, מיץ לימון טרי,שום, שמן זית, אגוזי מלך, פלפל ירוק חריף, מלח, פלפל שחור. יוצא מעולה ומתאים מאוד עם בשר על האש ......
השבמחקשלום לך.
השבמחקלמה הכוונה עגבניות לחות ?
הי
השבמחקעגבניות לחות הן עגבניות שנמכרות במעדניות מושרות בשמן זית או בסופר ניתן למצוא אריזה של "חוות תקוע". הן עגבניות רכות יותר מעגבניות שיובשו עד הסוף וקל יותר לעבוד איתן, הן לא צריכות השרייה ומאוד ארומתיות וטעימות. בתיאבון... ספר/י איך יצא
נראה טעים
השבמחקמתכונים נהדרים! אני מקפיאה את הפסטו במגש של קוביות קרח כי פסטו טרי במקרר לא מחזיק יותר משבועיים..
השבמחקרעיון מעולה- הולכת להכין לי כמה בסופ"ש :)
השבמחקתודה רבה :) סופ"ש נעים וטעים
מחקאהבתי את המתכונים ואת האתר על סיפוריו ותמונותיו.
השבמחקאבוא לבקר שוב :)
תודה איזה כייף!
מחקאם קונים עגבניות מיובשות במשקל ,לא מושרות בשמן צריך קודם להשרות במים חמים?
השבמחקכן לריכוך
מחקממרח הפסטו יצא מדהים :)
השבמחקהאם האגוזים הם טריים או קלויים?
השבמחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקאולי היתה בעיה בעגבניות הלחות? טעמת לפני? זה לא קרה לי ואני מכינה כמעט כל שבוע.. כדאי לטעום את העגבניות הלחות לפני שאת מכינה..
מחק