יום שני, 19 במרץ 2012

לחגוג את סוף החורף: פאי בשר טחון וחצילים


הזמן עובר מהר ואנחנו כבר באמצע חודש מרץ... מה שאומר שאנחנו ממש ממש לקראת סוף החורף ואני שמחה. נכון היה נחמד, ביתי חמים ונעים, אפילו היה קצת שלג. אבל זהו. הגיע הזמן  להיפרד עד השנה הבאה... 

אז לכבוד ימים אחרונים של חורף  שנפרד מאיתנו בקול תרועה (קרי, ימי שרב ואובך או סופות שלגים), וכשעדיין נהנים לאכול אוכל מחמם ועשיר (אבל לא כבד מדי), הכנתי פאי בשר וחצילים טעים ופשוט, שכייף לאכול בצהרים או בערב לצד סלט ירוק או ירקות חתוכים עם מיץ תפוחים צלול (או ויסקי לאמיצים).

הכנתי בצק פריך משמן זית (במקום חמאה) שיצא נהדר, והוספתי רסק עגבניות שנתן לבצק גוון יפהפה. ואם בתחליפים בריאים עסקינן, אז כדאי גם להחליף שליש מכמות הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא, הבצק יוצא נפלא, פריך בריא וטעים. את המלית הכנתי מבשר טחון טרי וסלט חצילים קלויים מקופסה בסופר, כך שמדובר בהכנה קלה ופשוטה. אפשר להשתמש בחצילים טריים ולקלות אותם בתנור עטופים בנייר כסף עד לריכוך (משתמשים רק בבשר החציל) אבל החציל מהקופסה בסופר עושה עבודה מצויינת ומקל על ההכנה.


פאי בשר וחצילים: כייף להתענג עם ויסקי
אפשר לקשט את הפאי עם שאריות בצק שחותכים למשולשים

פאי בשר וחצילים
לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ או ל-6 תבניות אישיות בקוטר 10 ס"מ
לבצק
3 כוסות קמח רגיל מנופה (מומלץ להמיר כוס אחת לקמח כוסמין מלא)
2/3 כוס שמן זית
כף גדושה רסק עגבניות
2 ביצים 
חצי כפית מלח

למלית
250 גרם בשר בקר טחון (כתף, צלעות, צוואר)
250 גרם (חצי קופסה) סלט חצילים קנוי
50 גרם צנוברים
כפית תבלין ראס אל חנות (אם אין, אפשר לתבל בחצי כפית קינמון טחון, קורט אגוז מוסקט טחון, קורט הל טחון, קורט ציפורן טחון או חלק מהם)
ביצה
מלח, פלפל

אופן הכנה
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מכינים את הבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה ולשים בידיים רק על שמתקבל בצק אחיד וחלק. אם יש זמן עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  • מחלקים את הבצק לשני כדורים שווים. מרדדים כדור אחד לעובי של כחצי ס"מ בקוטר שגדול מעט מקוטר התבנית. מניחים את הבצק המרודד בתבנית פאי משומנת (או בתבניות הקטנות) כך שיכסה גם את הדפנות. מהדקים את הבצק לדפנות התבנית (כדאי להשאיר מעט שוליים).
  • מכינים את המלית: מכניסים את כל חומרי המלית לקערה ומערבבים.
  • שופכים את המלית על הבצק.
  • מרדדים את הכדור השני של הבצק לעובי של כחצי ס"מ בקוטר שיכסה את התבנית.
  • מניחים את הבצק על המלית כך שיכסה את כל התבנית ומהדקים את הבצק לשולי הבצק שבתחתית הפאי.
  • חורצים 4 חריצים באורך של כ-2 ס"מ במרכז הבצק העליון (לאיוורור).
  • אם נותרו שאריות מהבצק אפשר לקרוץ באמצעות חותכן עוגיות צורות מעניינות (לבבות או משולשים כמו בתמונה) ולקשט את הפאי .
  • מכניסים את הפאי לכחצי שעה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  • מוציאים מהתנור כשבצק מזהיב ורואים את הבשר מבעבע מבין החריצים.
  • בתיאבון.



10 תגובות:

  1. מקסים!! סוף סוף בצק פריך פרווה שנראה טוב וגם בריא! אני בעניין סיום קמחים לפני פסח, האם אפשר להשתמש בקמח מלא במקום קמח כוסמין? תודה@

    השבמחק
  2. אין בעיה להחליף את קמח הכוסמין בקמח מלא רק חשוב להקפיד על הכמות שבמתכון (שליש כוס קמח מלא מעורבב עם 2 כוסות קמח רגיל) בהצלחה

    השבמחק
    תשובות
    1. אחלה תודה רבה וחג פסח שמח וכשר!

      מחק
  3. היי שאלה - האם אפשר להכין את הבצק בצורה שאינה ידנית? מיקסר/מעבד מזון? תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. אני מעדיפה ללוש ביד כי בצק פריך מאוד עדין ולישת יתר פוגמת ומקשה אותו, אם יש לך איזה מקסר טוב ללישה אפשר רק עד שמתקבל בצק אחיד או אפילו בפולסים קטנים עד שמתקבלים פירורים ומאחדים אותם

      מחק
  4. האם הבשר מספיק להתבשל בחצי שעה בתנור? אין צורך לבשל את הבשר קודם?

    השבמחק
    תשובות
    1. האפייה לוקחת כחצי שעה מינימום כלומר אפשר קצת יותר, עד שהבצק ממש זהוב ואז הבשר מתבשל נהדר ויוצא ממש עסיסי בפנים בלי שצריך לבשל אותו קודם. אם תבשל/י אותו קודם הוא יתייבש בזמן האפייה...

      מחק
  5. היי
    האם המלית לא מרטיבה את הבצק?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא, אין צורך באפייה מוקדמת והמלית לא מרטיבה את הבצק, בהצלחה..

      מחק