יום חמישי, 16 בפברואר 2012

מרק עדשים מנחם



אני לא מעריצה של חורף ובכל זאת מרק עדשים חם סמיך ועשיר מצליח לנחם אותי בסוף שבוע חורפי סגרירי וקר. כשאין חשק לצאת מהבית בגלל מזג האוויר, תענוג להכנס למטבח להפשיל שרוולים ול"רקוח" מרק מענג ומשובח שמרווה ומשביע כאחד. אין כמו להתכרבל בסלון עם צלחת מרק מחממת ומנחמת שעוזרת להתגבר על געגועים לימים קייציים...
אז לקראת סוף שבוע שהובטח שיהיה סוער במיוחד, הכנתי מרק עדשים עשיר וסמיך שגורם לי בכל זאת לצפות לגשם, לרוח ולרעמים...
אני מכינה את המרק מעדשים כתומות, חומות או מערבבת את שני הסוגים לפי המצב רוח (ומצב המזווה). העדשים הכתומות עדינות יותר ו"נמסות" בבישול הארוך, ואילו החומות גסות ושומרות על צורתן לאחר הבישול. משביע, מחמם ומנחם!
מרק עדשים 
מצרכים ל-6 מנות
כוס עדשים (חומות או כתומות, כדאי לערבב)
שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
2 בצל חתוך לקוביות
עלים חתוכים מ-3 ענפי סלרי
תפוח אדמה חתוך לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 עלי דפנה
3 ענפי טימין
ליטר ציר עוף (5 כוסות)
מלח, פלפל
3 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
להגשה
חצי לימון
עלי פטרוזילה

אופן הכנה
  • משרים את העדשים (אדומות כ-10 דקות, חומות כשעה) במים קרים. מסננים.
  • מחממים בסיר גדול שמן זית, ומטגנים בצל עד להזהבה.
  • מוסיפים שורש סלרי, עלי סלרי, שום, תפו"א וגזר, ומערבבים היטב. מטגנים כ-5 דקות.
  • מוסיפים עדשים מסוננות וציר עוף.
  • מתבלים בעשבי תיבול, מלח ופלפל.
  • מביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשעה (כשהסיר מכוסה כמעט לחלוטין, עם פתח אוורור קטן). מערבבים מידי פעם במהלך הבישול.
  • כשהמרק מוכן מוצאים את עלי הדפנה.
  • בהגשה: סוחטים לימון ומוסיפים עלי פטרוזיליה קצוצה.





2 comments: