הקציצות דגים של אמא שלי הן בהחלט קציצות הדגים הכי טובות בעולם. כשמתחשק לי לאכול אוכל של בית, זו המנה בשבילי. רוטב אדום עשיר וסמיך, פיקנטי אך עדין, עוטף ברכות קציצות פריכות רכות מבפנים, שכייף לנגב עם חלה טרייה של יום שישי, להתענג על כל ביס ועל השבת שבפתח. כשאני אוכלת אותן באמצע השבוע אני ישר עוברת ל"מוד" של שבת. עם המעבר לבית חדש וכל הסידורים הנלווים, חדוות הבישול שלי כבר מחכה לפרוץ שוב ברוב הדרה אחרי שיגמרו הסידורים, לכן מתחשק לי לשתף במתכון כזה - הכי הכי של בית.
קציצות דגים ברוטב של אמאמצרכים לכ-20 קציצות
לקציצות
חצי קילו פילה דג לבן (נסיכת הנילוס, לוקוס, דניס, לברק)
בצל בינוני חתוך
4 שיני שום קלופות קצוצות
חצי צרור כוסברה טשופה
תפוח אדמה בינוני קלוף וחתוך
פרוסה וחצי לחם מיום קודם
מלח, פלפל
כמון
פפריקה
כורכום
4 כפות שמן זית
לטיגון הקציצות: ביצה עם מעט מים
לרוטב
2 כפות רסק עגבניות
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
פפריקה אדומה מרוקאית
כמון
חצי גמבה חתוכה לפרוסות
פלפל ירוק חריף
4 שיני שום קצוצות
עלים מ-4 ענפי כוסברה קצוצים
אופן הכנה
- לקציצות: אמא שלי טוחנת את כל חומרי הקציצות במטחנה בבית. למי שאין מטחנה- ניתן לקצוץ את הדג אצל מוכר הדגים ובבית לקצוץ את כל המרכיבים הנוספים מלבד התבלינים במקסר או בלנדר ולהוסיף לדג הקצוץ או הטחון.
- מוסיפים תבלינים ולשים בידיים למרקם חלק. יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג ומשטחים קצת.
- בקערית קטנה מכינים ביצה עם מעט מים. טובלים ממש מעט כל קציצה משני הצדדים (ממש החלקה קטנה) ומטגנים טיגון קל מכל צד (ממש כ-10-20 שניות מכל צד). ומניחים על נייר סופג.
- מכינים רוטב: מכניסים את כל חומרי הרוטב לסיר רחב מביאים לרתיחה. מכניסים את הקציצות אחת אחת, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כשעה. בודקים שהרוטב לא מצטמצם לגמרי ומוסיפים במידת הצורך. חשוב שבתחילת הבישול המים יכסו את הקציצות.
- הקציצות מוכנות כשהרוטב מעט מסמיך.
- מגישים חם עם חלה טרייה.
מדמיין את הטעם... נראה פשוט נהדר ואני כמעט נוגס במסך
השבמחקנראה טעיםםםם
השבמחקאוי, איך בא לי...נראה חלומי, והצילומים נהדרים
השבמחקמדוע יצאו הקציצות מרירות?
השבמחק