יום שני, 4 במרץ 2013

גרנולה מייפל ושקדים כדי להציל את היום

ציטוט שקראתי לאחרונה  בספר "אלגנטיות של קיפוד"/ מוריאל ברברי:
"היה מועיל הרבה יותר אלו חלקנו זה עם זה את חוסר הביטחון שלנו, אלו כולנו היינו מפנים את תשומת לבנו לפנים שלנו ואומרים לעצמנו ששעועית ירוקה וויטמין סי, גם אם הם מזינים את הגוף, לא מצילים את החיים ולא סועדים את הנשמה".

חשבתי לעצמי (בעיצומה של שפעת/וירוס או משהו שהשבית אותי לכמה ימים- למרות החיסון! כן!) ששעועית ירוקה וויטמין סי אולי לא, אבל יש אוכל שבהחלטה בהחלט כן סועד את הנשמה. חשבתי על שוקולד, נוגט או גלידה, אבל החלטתח בסוף, בהשראת השפעות של סוף החורף, שגם גרנולה נכונה עושה את העבודה. לפתוח את הבוקר עם מתוק אמיתי, קראנצ'י, וטעים, עם דבש, תותים, תאנים או אפילו חלבה, יכול להציל את היום שלי.



גרנולה מייפל ושקדים
מצרכים לקופסה בנפח 3 כוסות
200 גרם שיבולת שועל עבה
3 כפות גדושות דבש
3 כפות גדושות מייפל
חופן שקדים
חופן אגוזי מלך
חופן גרעיני חמנייה
5 כפות שמן קנולה (מטריק קטן- משתמשים בשמן קנולה בטעם חמאה של "עץ הזית" שמצאתי לאחרונה- כך הגרנולה נהנית מטעם חמאתי בלי להשתמש ממש בחמאה..)

אופן הכנה

  • מחממים תנור ל-160 מעלות
  • בקערה שופכים את כל המרכיבים ומערבבים היטב בכף (אני אוהבת אפילו לפורר בידיים כדי שהדבש והמייפל יגיעו לכל שיבולת השועל).
  • מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים 10 דקות, פותחים את התנור ומערבבים ואופים עוד 5-7 דקות עד שהגרנולה והאגוזים קראנצ'יים.



6 תגובות:

  1. אפשר להחליף את השמן בחמאה?

    השבמחק
  2. יצא מצויין עם שמן קוקוס

    השבמחק
  3. היכן כדאי לשמור את הגרנולה לאחר האפייה?

    השבמחק
  4. מתכון נהדר ועושה לנו בוקר נפלא כבר כמה שבועות טובים. תודה!

    השבמחק