יום שני, 11 במרץ 2013

ריבת עגבניות שרי


כבר סוף החורף ויש ריח של פריחה והתחדשות באוויר. אני מרגישה שמתחשק לי מתוק לפתוח את הבוקר או לנשנש לפנות ערב, ככה סתם לחגוג עם עצמי את בוא הקיץ שאני משתוקקת לו כל כך ואת החופש הקרוב של פסח שיבוא עלינו לטובה.. ריבת עגבניות שרי אלגנטית צבעונית ויפהפייה היא פינוק אמיתי. במתנה ממני אליכם...




ריבת עגבניות שרי
מצרכים לקופסה בנפח כוס
חצי קילו עגבניות שרי (מומלץ צבעוניות ממספר זנים)
כוס סוכר
רבע כוס מים
אחת מהתוספות הבאות (לא חובה):   1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף, מקל קינמון, מקל וניל חצוי

אופן הכנה
  • שוטפים את העגבניות ומנקבים עם קיסם.
  • מכניסים לסיר כבד עגבניות, סוכר מים ותוספת.
  • מבשלים על אש בינונית ומביאים לרתיחה. מנמיכים ומבשלים כחצי שעה עד שמסמיך (בדיקה על ידי מבחן הצלוחית הקפואה: מניחים צלוחית זכוכית בהקפאה, מטפטפים מספר טיפות על הצלוחית הקפואה ומעבירים אצבע במרכז- אם נוצר שביל שלא נסגר הריבה מוכנה).
  • בינתיים מעקרים קופסת זכוכית- מרתיחים אותה בסיר מים גדול ומצננים.
  • ממלאים את הקופסה בריבה ושומרים במקרר לאחר הפתיחה. נשמר חודשים ארוכים.




2 תגובות:

  1. נראה ונקרא מצויין! תנסי פעם אחת להוסיף פלפל חריף לריבה - מנוקים כמובן מגרעינים וורידים ופרוסים דק-דק , קיק מטורף.

    השבמחק
  2. ואוו איזה יופי זה על הלשון בטח. מומלץ אצלי
    אסתי
    http://hamimlatsim.blogspot.co.il/2013/11/21-14-2013.html

    השבמחק