יום חמישי, 1 במרץ 2012

מרק בטטה עם חלב קוקוס וג'ינג'ר: הקסם שבלרוץ בגשם

ביום שלישי האחרון היה בוקר נעים וחמים, כך שממש לא יכולתי לצפות בערב- כשיצאתי להליכה קלה בפארק- שפתאום תתחיל סערה... הפארק היה שלו ושקט, פה ושם ניתן היה להבחין בעוברים ושבים נוסעים בנינוחות על אופניים או רצים בהנאה, צלליות העצים השתקפו על פני נחל הירקון, צמרות התנועעו, הרוח שרקה ופתאום התחילו לנחות עלי ברכות טיפות של גשם... מצאתי את עצמי רצה בגשם, מחייכת בשמחה גדולה ומתענגת על השלווה בערב הקסום הזה... הרגשתי כמו ילדה קטנה שנהנית להירטב מהגשם ולרוץ בלי שום פחד...
אז לכבוד שובה של הסערה הכנתי מרק בטטה עם חלב קוקוס וג'ינג'ר טעים טעים ומחמם את הלב והאווירה. מרק בצבע כתום בוהק שמגרה את החושים ואת החך שנעים להתפנק בו...
מרק בטטה עם חלב קוקוס וג'ינג'ר
מצרכים ל-5-6 מנות
2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לעיגולים
כ-200 ג' (בערך 2 כוסות) דלעת חתוכה לקוביות
2 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים
1 בצל סגול חתוך גס
2-3 ס"מ גינג'ר קלוף (לא חתוך)
3-4 כוסות ציר עוף/ירקות
חצי פחית חלב קוקוס
מלח, פלפל


להגשה (לא חובה): כוסברה קצוצה או צ'ילי גרוס (או שניהם)


אופן הכנה:

  • מכניסים את כל הירקות (למעט כוסברה וצ'ילי שמוסיפים בהגשה) לסיר גדול. מוסיפים ציר עוף/ירקות כמעט עד לכיסוי הירקות (כך שהירקות יציצו) ומוסיפים חצי פחית חלב קוקוס. 
  • מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  • מבשלים כחצי שעה עד שהגזר רך. מסירים מהאש.
  • מוציאים את הג'ינג'ר וטוחנים בבלנדר מוט. טועמים ומתקנים תיבול.
  • מגישים עם כוסברה קצוצה מעל או צ'ילי גרוס (או שניהם).
גיוונים: אפשר להכין את המרק ללא ג'ינג'ר וחלב קוקוס, ולהוסיף אגוז מוסקט בעת התיבול.
          במקרה כזה כייף וטעים להגיש את המרק עם כף יוגורט כבשים קר במרכז הקערה.



2 comments: