יום חמישי, 15 במרץ 2012

פינוקים בצלחת: סלט תפוחי אדמה וביצים בשמנת חמוצה וחרדל תאנים "הום מייד"

אני כל הזמן מחפשת מתכונים קלים ופשוטים לארוחת ערב (או לארוחת בוקר בשבת) לזמנים שמתחשק לי להכין משהו מעניין שלא יצריך "עבודה" של יותר מ-10 דקות. אז בין המתכונים הפשוטים שמשרתים אותי נאמנה באמצע שבוע על תקן "ארוחת ערב מפנקת לעצלנים" ישנו סלט תפוחי אדמה וביצים בוורסיה מעניינת. המתכון בגרסתו המקורית מכיל מיונז, גזרים, אפונה ומלפפונים חמוצים וכל מה שאמא או סבתא אוהבות והוא מצוי בערך בכל בית (אצלנו סבתי האהובה הרמינה מכינה טונות של סלט כזה בראש השנה ובפסח והוא הראשון שמתחסל בשולחן החג המונה כ- 30 אנשים).
הגרסה שלי כוללת תפוחי אדמה (שבושלו עד לריכוך בסיר עם מים או במיקרוגל 10 דקות), ביצים, זיתים שחורים, צלפים, עירית, ופרמז'ן, והכל נעטף בשמנת חמוצה וחרדל תאנים שמעניק לסלט צבע מקסים וטעם מיוחד במינו. תחליף מצויין למיונז שיוצר טעם עמוק ומעניין לסלט.
אנחנו אוהבים לאכול את הסלט עם מזלג או על לחם בליווי מלפפון חמוץ ועגבניות.
אז בעניין חרדל תאנים... איזה תענוג של ממרח משובח ושימושי! יש כמובן את החרדל התאנים המצויין של "אוליה" שניתן להשיג בדוכן בשוק הכרמל  או ביום שישי בבוקר בשוק האיכרים בנמל תל אביב, ובמעדניות שונות.
אפשר ומומלץ להכין את הסלט עם חרדל תאנים "הום מייד" מחרדל גרגרים רגיל, תמצית וניל, דבלים, דבש, ומעט חומץ בלסמי. מי שאוהב אקסטרה חריף, כדאי להשתמש באבקת חרדל של "קולמנ'ס" שמכבבת במעדניות בימים אלה. מעולה להחזיק במקרר חרדל ביתי כזה, חריף ומעורר תיאבון שמשביח עם הזמן ומחזיק מעמד יפה במקרר.  מכינים ממנו ממרח סמיך וטעים שאפשר לא רק להוסיף לסלט תפוחי אדמה, אלא למרוח על לחם שיפון טרי עם פרוסת פסטרמה או לערבבו עם שמן זית וחומץ בלסמי כרוטב מעולה לסלט ירוק.
ולמי שלא מוצא חרדל תאנים וממהר או מתעצל להכין... אין בעיה להשתמש בחרדל רגיל.


סלט תפוחי אדמה וביצים בשמנת חמוצה וחרדל תאנים
מצרכים לכ- 4 מנות
לסלט תפוחי אדמה 
4 תפוחי אדמה
3 ביצים
3 כפות צלפים
10 זיתים
גביע שמנת חמוצה 9% שומן
2 כפות גדושות חרדל תאנים קנוי או ביתי
מלח, פלפל
4 ענפי עירית קצוצה
50 גרם פרמז'ן מגורר.

לחרדל תאנים
1 כף חרדל או 1 וחצי כפות אבקת חרדל
1/8 כוס חומץ בלסמי  (אם משתמשים בחרדל רגיל ולא באבקה מספיק 3 כפות חומץ בלסמי)
1/8 כוס מים (משתמשים רק אם מכינים באבקה)
כף דבש
חצי כפית תמצית וניל
2 תאנים מיובשות קצוצות


אופן הכנה
  • מכינים חרדל תאנים: אם משתמשים בחרדל מוכן, מערבבים בכלי שמתאים לבלנדר מוט או בבלנדר רגיל, כף חרדל עם 3 כפות חומץ בלסמי (לא משתמשים במים), כף דבש, חצי כפית תמצית וניל ו-2 תאנים מיובשות.
  • טוחנים בבלנדר מוט והממרח מוכן!

  • אם משתמשים באבקת חרדל, מערבבים בכלי שמתאים לבלנדר מוט או בבלנדר רגיל כף וחצי אבקת חרדל עם 1/8 כוס חומץ בלסמי, 1/8 כוס מים, כף דבש, חצי כפית תמצית וניל ו-2 תאנים מיובשות.
  • טוחנים בבלנדר מוט והממרח מוכן!
אם רוצים להשתמש בממרח כרוטב לסלט ירוק, כל מה שצריך לעשות זה לערבב כפית חרדל תאנים עם 6 כפות שמן זית ו-2 כפות חומץ בלסמי. אפשר להוסיף כפית סוכר או דבש למי שאוהב מתקתק.

  • מכינים את סלט תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי אדמה עד לריכוך: מכניסים את תפוחי האדמה לסיר ומכסים מים, מביאים לרתיחה, ומבשלים עד לריכוך או שמכניסים לשקית סופר קושרים באופן רופף, ומכניסים למיקרו ל-10 דקות.
  • מבשלים את הביצים: מכניסים את הביצים לסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות.
  • קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות.
  • קולפים את הביצים וחותכים לקוביות.
  • מכניסים לקערה תפוחי אדמה, ביצים, זיתים, צלפים, ומוסיפים גביע שמנת חמוצה ו-2 כפות חרדל תאנים.
  • מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל.
  • מוסיפים פרמז'ן ועירית ומערבבים.
  • מגישים את הסלט מיד או שומרים במקרר. אוכלים את הסלט כפי שהוא או מניחים על לחם.
  • פשוט פינוקים בצלחת. טעים. 

תגובה 1: