קדירת עוף עם פטריות וערמונים היא בעיני דרך נפלאה לשדרג עוף כך שיתאים לארוחה מיוחדת וחגיגית. הפיטריות והערמונים הם שילוב מצויין בעיני, במיוחד עם יין אדום, והבישול הארוך על אש נמוכה של כל המרכיבים עם העוף יוצר הרמוניה משגעת וטעם משובח.
מעט מצרכים, לא הרבה השקעה, והמנה הסופית מרשימה, חגיגית, מענגת וטעימה...
מומלץ להגיש על פירה או אורז, ללקק את האצבעות, וחשוב להיזהר- כל מי שיציץ לכם בסיר לפני הארוחה, לא בטוח שיצליח להתאפק עד סוף ההגדה..
חג שמח...עוף עם פטריות וערמונים ביין אדום
מצרכים ל-6 מנות
6 רבעי עוף מופרדים וללא עור
סלסילת פטריות שמפיניון טריות
שקית ערמונים מקולפים ומוכנים לאכילה (ניתן לקנות בסופר של "ששון הקולה" או "וילי פוד" לדוג')
3/4 כוס יין אדום
חצי כוס ציר עוף
מלח, פלפל
כף דבש או סילאן
עלים מ-2 ענפי טימין
4 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מחממים שמן זית בסיר רחב. מוסיפים את העוף ואת הטימין. מטגנים את העוף מספר דקות מכל צד.
- מוסיפים פטריות ומטגנים כמה דקות.
- מוסיפים ערמונים ומערבבים היטב.
- מוסיפים דבש, ציר עוף ויין אדום ומתבלים במלח ופלפל.
- מבשלים על אש נמוכה מאוד במשך כשעה וחצי כשהסיר מכוסה למחצה.
- העוף מוכן כשהוא מזוגג ורך.
- מגישים על פירה או אורז.
- חג שמח.
פטריות & ערמונים הם צמד מנצח
השבמחקתודה על המתכון, אנסה בחג :)
היי - אפשר לשים את התבשיל בתנור לשעה וחצי על חום 180 במקום על אש קטנה? תודה על תשובתך המהירה - אני מכינה את זה לחג.
השבמחקהי אפשר להכין את התבשיל בתנור ומומץל 160 מעלות כשעה-שעה וחצי כדאי להרטיב את העוף ולהפוך אותו כל 20 דקות לערך חג שמח!! מצטערת שתשובתי התעכבה מעט אני בטרק בפרו ורק עכשיו התחברתי לאינטרנט וראיתי את שאלתך...
מחקThanks for your answer. I am definiely going to prepare this. I bought everything yesterday. Enjoy you trekking and be careful. Chag Sameach.
מחקHi, I just wanted to tell you that it turned out just perfect. 2 hours in the oven was fine. Everyone enjoyed it and I will definitely make it again. Thanks and Hag Sameah.
מחקso nice to know!!! hag sameah
מחקשלום. המתכון נראה מצויין. שאלות: האם הערמונים צריכים להיות קלופים? איפה קונים ציר עוף?
השבמחקהי, הערמונים חייבים להיות קלופים, קונים בסופר שקית של ערמונים בואקום. לגבי ציר עוף: צריך להכין על ידי בישול ארוך כשלוש שעות לפחות בישול עוף עם גרגרי פלפל שחור ענפי סלרי בצל גזרים קלופים ותפוחי אדמה, טימין, מלח. מביאים לרתיחה בסיר כשכל החומרים מכוסים במים ומבשלים על אש נמוכה שלוש ארבע שעות. משתמשים בציר שמתקבל. אפשר גם להקפיא ולהשתמש כשצריך. גרסה המקוצרת היא מים ואבקת מרק פשוטה...
מחקיצא מעולה!!! תודה רבה
מחקמשנה איזה יין אדום? יבש או חצי יבש?
השבמחקשניהם בסדר
מחקהיי, האם ניתן להכין את התבשיל המקסים הזה יום קודם?
השבמחקנראה מעולה! אני אכין לשבת הבאה!
השבמחקאפשר להוסיף בצל? טבעות בצל סגול אולי...