יום שני, 2 באפריל 2012

שולחן ערוך: דלעות קטנות וחגיגיות ממולאות בהפתעות

אני סבורה שכל ארוחה דשנה ומפנקת חייבת להתחיל דרך העיניים, כשמסתכלים על שולחן ערוך ומרשים ממולא בכל טוב, צבעוני, ססגוני ואסתטי, כל החושים מתעוררים וחוויית האוכל מתעצמת. מאחר שבשבילי חוויית האוכל היא אחת מההנאות הגדולות בחיים, חשובים לי, במיוחד בחגים, האסתטיקה והיופי שעוטפים את שולחן החג בחגיגיות קסומה ומרגשת. בילדותי, היינו מקפלים מפיות (שנבחרו בקפידה להתאים למפות ולאווירת החג) בצורות מיוחדות ,ועד היום אימי מציפה נרות צבעוניים בגביעים כשהיא מעוניינת בשולחן חגיגי. ולי יש אהבה גדולה לכלי מטבח מעניינים ומיוחדים ולהכנת אוכל בכלים אישיים. לכן כשראיתי לראשונה בשוק את הדלעות המקסימות הללו פשוט התאהבתי! הן גם כלי הגשה אישי וגם מנה אישית טעימה בטירוף הממולאת בכל טוב.
בחרתי למלא את הדלעות בניתחוני פרגיות, בטטה ופירות יבשים, והכל נאפה בסילאן, מיץ תפוחים וריבת משמש באופן שהתמזג בהרמוניה נפלאה עם הטעמים הטבעיים של הדלעת ויצר מנת חג מושלמת.
בתיאבון וחג שמח!

דלעות ממולאות בניתחוני פרגית, בטטה ופירות יבשים
מצרכים ל-6 מנות בתבנית 20X30
6 דלעות קטנות (חשוב לבחור את הקשות ביותר)
500 גרם פרגיות חתוכות לניתחונים
3 כפות סילאן
2 כפות ריבת משמש
חופן צימוקים
חופן משמשים חתוכים לקוביות קטנות
חופן חמוציות 
כוס וחצי מיץ תפוחים (קנוי או סחוט) 
חופן אגוזי מלך (לא חובה)
2 בטטות
שמן זית
מלח, פלפל
חצי כפית קינמון

אופן הכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • חותכים את החלק העליון של הדלעות ומשאירים אותו מונח על גבי הדלעת (פשוט משאירים את הדלעת סגורה כמו סיר עם מכסה).
  • מכניסים את הדלעות לתבנית משומנת במעט שמן  ואופים בתנור למשך 15 דקות עד לריכוך קל. 
  • בינתיים, מבשלים את הבטטות בסיר עם מים רותחים עד לריכוך (או שמכניסים לשקית סופר, קושרים רופף ומכניסים למיקרוגל למשך 10 דקות). מקלפים את הבטטות המבושלות וחותכים לריבועים של ס"מ על ס"מ.
  • מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את נתחוני הפרגיות עד להשחמה על אש בינונית. תוך כדי מוסיפים מלח ופלפל. 
  • מוסיפים למחבת את הפירות היבשים ואגוזים ומערבבים. מוסיפים את הבטטות ומערבבים. מוסיפים סילאן וריבת משמש ומערבבים היטב. 
  • מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
  • ממלאים כל אחת מהדלעות במילוי עד הסוף וסוגרים.
  • מה שנשאר מהמלית אפשר לפזר בתבנית.
  • שופכים מעל הדלעות כוס וחצי מיץ תפוחים.
  • מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות. הדלעות מוכנות כשהן רכות לגמרי, משחימות והמילוי מזוגג ויפה.
  • חג שמח.

2 comments: