כמה כייף שבא אביב. פריחה צבעונית יפהפיה שממלאת לי את הלב בשימחה וצובעת לי את מצב הרוח בצבעים ססגוניים. אני אוהבת את הפירות והירקות המדהימים שאפשר לקנות בתקופה הזו ועבורי, אין תענוג יותר גדול מלקפוץ לשוק בנמל תל אביב או לשוק הכרמל ביום שישי בבוקר ולקנות מלוא הסל (מה שנכנס על האופניים) פירות וירקות של חקלאיי ארצנו ומצרכים טובים להתענג עליהם בסוף השבוע.
הפעם בחרתי בירקות צבעוניים ומעניינים שכייף לא רק להסתכל ולצלם אלא יותר מכל גם לאכול.
התיבול פשוט ועדין: מלח, פלפל שמן זית איכותי ולימון. קל פשוט ומשובח, באופן שנותן במה לירקות הטריים ומדגיש את הטעמים המיוחדים שלהם. ולמי שלא מצא גזרים סגולים אין שום בעיה להכין את הסלט מגזרים כתומים טעימים ומסורתיים וצנוניות עגולות שניתן לרכוש בכל סופר.
סלט אביבי של גזרים סגולים וצנוניות ורודות
מצרכים ל- 4-6 מנות
4 גזרים קלופים
כ-10 צנוניות שטופות
חופן פיסטוקים טיבעיים
עירית קצוצה
חופן חמוציות
מלח, פלפל
שמן זית
מיץ מחצי לימון
להגשה: שמנת חמוצה מתובלת במעט צי'לי אדום גרוס או 50 גרם פטה או בולגריות מפוררת.
אופן הכנה:
- חותכים את הגזרים לעיגולים דקיקים.
- חותכים את הצנוניות לעיגולים דקיקים.
- מערבבים בקערה את הצנוניות, גזרים, פיסטוקים וחמוציות ומתבלים.
- מפזרים מעל עירית קצוצה.
- מגישים עם שמנת מתובלת בצי'לי או בולגרית או פטה.
- חוגגים את בוא האביב בסלט צבעוני וטעים!
חגיגה לעיניים
השבמחקאני רק חושב אילו הירקות היו כבושים...
ירקות צבעוניים כבושים- נשמע נהדר! בהחלט אנסה...
השבמחק