יום שני, 26 במרץ 2012

עוף עם פטריות וערמונים ביין אדום

קדירת עוף עם פטריות וערמונים היא בעיני דרך נפלאה לשדרג עוף כך שיתאים לארוחה מיוחדת וחגיגית. הפיטריות והערמונים הם שילוב מצויין בעיני, במיוחד עם יין אדום, והבישול הארוך על אש נמוכה של כל המרכיבים עם העוף יוצר הרמוניה משגעת וטעם משובח.
מעט מצרכים, לא הרבה השקעה, והמנה הסופית מרשימה, חגיגית, מענגת וטעימה...
מומלץ להגיש על פירה או אורז, ללקק את האצבעות, וחשוב להיזהר-  כל מי שיציץ לכם בסיר לפני הארוחה, לא בטוח שיצליח להתאפק עד סוף ההגדה..
חג שמח...

עוף עם פטריות וערמונים ביין אדום
מצרכים ל-6 מנות
6 רבעי עוף מופרדים וללא עור
סלסילת פטריות שמפיניון טריות
שקית ערמונים מקולפים ומוכנים לאכילה (ניתן לקנות בסופר של "ששון הקולה" או "וילי פוד" לדוג')
3/4 כוס יין אדום
חצי כוס ציר עוף
מלח, פלפל
כף דבש או סילאן
עלים מ-2 ענפי טימין
4 כפות שמן זית

אופן הכנה

  • מחממים שמן זית בסיר רחב. מוסיפים את העוף ואת הטימין. מטגנים את העוף מספר דקות מכל צד.
  • מוסיפים פטריות ומטגנים כמה דקות.
  • מוסיפים ערמונים ומערבבים היטב.
  • מוסיפים דבש, ציר עוף ויין אדום ומתבלים במלח ופלפל.
  • מבשלים על אש נמוכה מאוד במשך כשעה וחצי כשהסיר מכוסה למחצה.
  • העוף מוכן כשהוא מזוגג ורך.
  • מגישים על פירה או אורז.
  • חג שמח.

13 תגובות:

  1. פטריות & ערמונים הם צמד מנצח
    תודה על המתכון, אנסה בחג :)

    השבמחק
  2. היי - אפשר לשים את התבשיל בתנור לשעה וחצי על חום 180 במקום על אש קטנה? תודה על תשובתך המהירה - אני מכינה את זה לחג.

    השבמחק
    תשובות
    1. הי אפשר להכין את התבשיל בתנור ומומץל 160 מעלות כשעה-שעה וחצי כדאי להרטיב את העוף ולהפוך אותו כל 20 דקות לערך חג שמח!! מצטערת שתשובתי התעכבה מעט אני בטרק בפרו ורק עכשיו התחברתי לאינטרנט וראיתי את שאלתך...

      מחק
    2. Thanks for your answer. I am definiely going to prepare this. I bought everything yesterday. Enjoy you trekking and be careful. Chag Sameach.

      מחק
    3. Hi, I just wanted to tell you that it turned out just perfect. 2 hours in the oven was fine. Everyone enjoyed it and I will definitely make it again. Thanks and Hag Sameah.

      מחק
  3. שלום. המתכון נראה מצויין. שאלות: האם הערמונים צריכים להיות קלופים? איפה קונים ציר עוף?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, הערמונים חייבים להיות קלופים, קונים בסופר שקית של ערמונים בואקום. לגבי ציר עוף: צריך להכין על ידי בישול ארוך כשלוש שעות לפחות בישול עוף עם גרגרי פלפל שחור ענפי סלרי בצל גזרים קלופים ותפוחי אדמה, טימין, מלח. מביאים לרתיחה בסיר כשכל החומרים מכוסים במים ומבשלים על אש נמוכה שלוש ארבע שעות. משתמשים בציר שמתקבל. אפשר גם להקפיא ולהשתמש כשצריך. גרסה המקוצרת היא מים ואבקת מרק פשוטה...

      מחק
    2. יצא מעולה!!! תודה רבה

      מחק
  4. משנה איזה יין אדום? יבש או חצי יבש?

    השבמחק
  5. היי, האם ניתן להכין את התבשיל המקסים הזה יום קודם?

    השבמחק
  6. נראה מעולה! אני אכין לשבת הבאה!
    אפשר להוסיף בצל? טבעות בצל סגול אולי...

    השבמחק