יום שני, 6 בפברואר 2012

על רסיסים של אהבה ומתכון לטארט תותים



אני חושבת שכשנבראה האהבה, הרגש העוצמתי והמדהים הזה שלא ניתן לתיאור במילים, התפזרו מעט חלקיקים קטנטנים וכך נוצר פרי האהבה הלוא הוא התותים. רסיסים קטנים של אהבה.... פרי יפהפה בעל צבע אדום עמוק ועז רומנטי להפליא, ומגרה את החושים. כמה כייף לאכול תותים, כמו שהם או בסלט פירות, וכמובן בפאי טעים, מונחים על קרם וניל נימוח, מעל בצק פריך וטעים. תענוג צרוף, במיוחד בתקופה הזו שהתותים בשיא עונתם, מושלמים גדולים ועסיסיים. אני סבורה, שלא בכדי שיא עונת התותים חל דווקא בחודש בו חוגגים גם את ט"ו בשבט - חג האילנות והצומח וגם את חג האהבה הוולנטיין דיי (למרות שהוא לא ממש חג שלנו... הוא עדיין חג של אהבה, אז חוגגים...). לטעמי, זה מאחר שהתותים הם אכן רסיסים של אהבה, והכי מתאים שהם ישגשגו וישמחו אותנו בתקופה הזו של חג האהבה וביומולדת לכל צומח...
אז הכנה פשוטה של כחצי שעה, ויש גם לכם פאי תותים טעים ועסיסי, שנהדר לסיים איתו ארוחה או סתם להגיש עם קאווה. כך כך נפלא וכל כך שמח וטעים...


טארט תותים

מצרכים לתבנית פאי בקוטר 22 ס"מ או ל-6 תבניות קטנות בקוטר 10 ס"מ

לבצק פריך
1 כוס קמח (מומלץ להחליף רבע כוס קמח ברבע כוס שקדים טחונים)
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/3 כוס אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
1 ביצה

לקרם וניל
5 חלמונים
חצי מקל וניל
2 כוסות חלב
1/3 כוס סוכר
כף קורנפלור

וכמובן סלסילת תותים יפים לסידור מעל קרם הוניל.

אופן הכנה
  • מכינים את בצק: מניחים את כל חומרי הבצק בקערה ולשים בידיים כ-2-3 דקות רק עד לקבלת בצק אחיד. להזהר מלישת יתר .
  • מניחים את הבצק במקרר כחצי שעה ולאחר מכן מרדדים ומסדרים בתבנית. לחלופין, השיטה שלי היא  קיצור דרך לממהרים או חסרי סבלנות-  אני נוהגת לסדר את הבצק בתבנית ולהכניס להקפאה ל-10 דקות וזה יוצא נפלא.
  • מחוררים את הבצק ואופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות . בעקרון יש להניח נייר אפייה וקטניות על הבצק על מנת שלא יתנפח, אבל אני פשוט מחוררת אותו לפני ההכנסה לתנור ופעם נוספת במהלך האפייה כעבור 5 דקות מרגע הכנסתו לתנור.
  • כשהבצק זהוב מוציאים מהתנור.
  • מכינים את קרם הוניל: מרתיחים חלב בסיר עם חצי מקל וניל וחצי מכמות הסוכר. לאחר הרתיחה מסירים מהאש ומוציאים את מקל הוניל.
  •  טורפים היטב חלמונים, קונפלור ויתרת הסוכר בקערה.
  • מעבירים 4 כפות חלב לתערובת החלמונים וטורפים היטב. חוזרים על הפעולה עד שכחצי מכמות החלב הוטמעה בחלמונים.
  • שופכים את תערובת החלמונים (לאחר הטעמת מחצית מהחלב) מהקערה לסיר וממשיכים לערבב. מערבבים על אש נמוכה כ-5-7 דקות עד להסמכה.
  • לאחר הסמכה מעבירים את קרם הוניל לצינון במקרר כשלוש שעות לפחות. יש לכסות בניילון נצמד הדוק לקרם שלא יווצר קרום.
  • מרכיבים את הפאי: שופכים קרם וניל על הבצק ומסדרים מעל תותים יפה. 
  • אפשר (ממש לא חובה) לזגג את הפאי באופן הבא: מערבבים 4 כפות מים עם 2 כפות ריבת משמש ומחממים במיקרו כ-15 שניות. מורחים במברשת על הפאי.


תגובה 1: