יום חמישי, 9 בפברואר 2012

פילוסופיה של לימונים ומתכון ללמונצ'לו ביתי ולקינוח קרם לימון איטלקי (זופה אינגלזה)

לימונים משקפים לדעתי פילוסופיית חיים אופטימית ובריאה לפיה הכל הרי תלוי בנקודת המבט. כך, לימון על פניו הוא פרי לא מגרה כשלעצמו, חמוץ וצהוב עם גרעינים שלא ניתן לאכול אותו כפי שהוא... אבל ...אם רק ניגשים אליו מזווית אחרת השמים הם הגבול! הכל מתחיל משינוי הגישה... במקום לראות בלימון פרי חסר חינניות מתחילים מסחיטתו תוך התענגות על הפלחים הצהבהבים והעסיסיים, אשר מלאים במיץ חמצמץ, שמשתלב נהדר בקינוחים, משקאות, רטבים לסלטים ועוד כיד הדימיון... אחח... לימונדה, למונצ'לו, קרם לימון (שמשמש בסיס לקינוחים מעולים) הם האהובים עלי וגורמים לי גם עכשיו לחייך בעונג...
הכפריים האיטלקים נוהגים לחגוג מעת לעת מה שקרוי בפיהם "סגרה" חגיגות עונתיות המוקדשות לחומר גלם אחד ממנו מכינים מגוון מאכלים, אוכלים, רוקדים שותים יין איכותי ונהנים. לכן כשהכנתי את הקינוח האיטלקי (זופה אינגלזה) והגשתי אותו בארוחת ערב לצד למונצ'לו ביתי שהתיישן אצלי בפינת האוכל מספר חודשים, לא יכולתי שלא לחשוב על הצד היפה של החיים ועל סגרה ללימון...
אז גם אם לכאורה קיבלתם "לימונים" בחיים, כדאי להמשיך לחייך כי תמיד אפשר לנצל אותם להכין איזה למונצ'לו מענג וקינוח מתוק וטעים... הכל תלוי בנקודת המבט... ו"זופה אינגלזה" מסב המון המון אושר כבר מהביס הראשון...
ההכנה פשוטה וקלה ותוך 20 דקות יש קינוח מצויין שיפיל את האורחים...
קרם לימון איטלקי (זופה אינגלזה)
מצרכים (ל-4 מנות)

6 עוגיות ביסקוטי שבורות מעט

לקרם לימון
1/2 כוס פחות כף וחצי מיץ לימון טרי
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה+ 3 חלמונים
1/2 כוס סוכר
לקצפת
1 וחצי מיכלי שמנת מתוקה קרה (38% שומן)
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה

  • מכינים קרם לימון: מחממים בסיר קטן מיץ לימון וחמאה עד להמסת החמאה.
  • במקביל טורפים ביצה חלמונים וסוכר בקערה לתערובת בהירה.
  • יוצקים מעט ממיץ הלימון החם על התערובת, מערבבים היטב ומחזירים לסיר.
  • מבשלים על להבה נמוכה 5 דקות עד להסמכה.
  • מסירים מהאש ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות וצינון.
  • מכינים קצפת: מכינסים את כל חומרי הקצפת לקערה ומקציפים 2-3 דקות.
  • מרכיבים את הקינוח ומגישים: עורמים בכף שכבה של קרם לימון בכוסות אישיות ומעליה שכבת קצפת. מניחים מעל מעט עוגיות ביסקוטי שבורות ומעליהן שוב שכבת קרם לימון ומעל קצפת.
  • זהו חוגגים!
  • המתכון פורסם ב"על השולחן" גיליון ינואר 2012 והוא טעים מאוד..
ואיך אפשר בלי מתכון ללמונצ'לו ביתי. אני הכנתי את הלמונצ'לו מלימונים שגודלו באהבה בגינה של ההורים של עומר בגליל, ועל פי המסורת לימונים מעץ ביתי הם המוצלחים ביותר (מאחר שאין עליהם שעווה וריסוס) כמו כן, מומלץ להכין את הלמונצ'לו בסמוך לקטיף כי הארומה של הקליפה מתנדפת מס' שבועות לאחר הקטיף. הלמונצ'לו שלי הוא בערך 35-40 אחוזי אלכוהול והוא לא מאכזב...


למונצ'לו ביתי
מצרכים
לתרכיז הלימון
25 לימונים (עדיף מעץ ביתי )
2 בקבוקי אלכוהול 95% 
סירופ סוכר
2 ליטר מים
קילו סוכר
אופן הכנה

  • מכינים את תרכיז הלימון: קולפים בקולפן את הלימונים כך שנותרות קליפות דקות (רק הצהוב ללא הלבן).
  • מכיניסים את הקליפות לכלי אטום ונקי ומוסיפים את האלכוהול. מומלץ לעקר את הכלי על ידי שפיכת מעט אלכוהול פנימה וניעור הכלי.
  • מניחים בצד ליישון. מומלץ ליישן כשלושה עד ארבעה חודשים (יוצר ארומה נפלאה). מערבבים מדי שבוע שבועיים.
  • שמגיע הרגע המיוחל, מסננים את הנוזל הצהוב וזורקים את הקליפות. 
  • מכינים את סירופ הסוכר: מכניסים לסיר סוכר ומים ומערבבים על אש נמוכה עד להמסה מלאה של הסוכר. מכניסים למקרר לכמה שעות (עד שמתקרר היטב).
  • מערבבים את הלמונצ'לו: אז ככה- עובדים עם 3 סירים או קערות גדולות.
  • בסיר אחד - סירופ סוכר, בסיר שני- תרכיז לימון מסונן, וסיר שלישי- בו מערבבים את הלמונצ'לו.
  • על כל 3 כוסות תרכיז לימון  שופכים 4 כוסות מי סוכר. טועמים (לאחר ההקפאה הטעם מתחזק) ומתקנים- אם רוצים יותר אלכוהול מוסיפים עוד תרכיז לימון ואם רוצים פחות אלכוהול מוסיפים מי סוכר. בשלב זה ניתן לדלל גם עם מים מינרלים קרים אם התערובת מתוקה מידי ועדיין רוצים דילול.
  • מבקבקים (על ידי שפיכה של התערובת לבקבוק בעזרת משפך קטן) ומקפיאים.

4 תגובות:

  1. יהודית "הלוחשת לאוכל"11 בפברואר 2012 בשעה 7:37

    בלוג מקסים ביותר!!! והצילומים בהחלט מרהיבים. מוזמנת לבקר אצלי בבלוג "הלוחשת לאוכל"

    השבמחק
  2. באתר nana10 פרסמת מתכון לאוזני המן שאני לא מוצאת בבלוג שלך. אך שאלתי היא האם לא צריך לשים קמח תופח או קמח רגיל+אבקת אפייה? זה נראה חסר במתכון שלך לעומת מתכונים אחרים.
    יום טוב
    קרן

    השבמחק
  3. הי קרן
    במתכון שלי לאוזני המן כדאי להשתמש בקמח רגיל ולא בקמח תופח (זה בצק פריך ואני מעדיפה שלא יתפח)בהצלחה וחג שמח... עדכני איך יצא..

    השבמחק