יום שישי, 13 בינואר 2012

פאייה, סנגריה וחגיגות בברצלונה

לדעתי, ברצלונה היא אחת הערים השמחות ביותר באירופה! המוני תיירים, כולם מגיעים כדי לבלות בעיר שלא נחה, לשתות סנגריה בלי סוף, לאכול טאפאסים כבר מהבוקר, ולצפות במופעי רחוב בשדרות לה רמבלס לאורך כל שעות היום... כמה כייף לשמוע מוזיקה בספרדית מתנגנת, לשוטט בעיר התוססת, להתרשם ממונומנטים מרהיבים נוסח גאודי (זה מרשים גם את מי שמאוד משתעמם מארכיטקטורה...) ופשוט להיות שמחים!
געגועי לברצלונה וחדוות החיים שהיא מעוררת בי, גרמו לי לארגן אצלנו ערב ספרדי עם חברים מקסימים, מוזיקה של קונצ'ה בויקה, כל מיני טאפאסים, פאייה, והרבה סנגריה (הקינוח היה איטלקי ועל כך בפוסט אחר..), אחחחחחחח עונג שבת!
ואחרי כל כך הרבה סנגריה, גם חדוות חיים לא חסר...
המתכונים הבאים פשוטים להפליא ויוצאים נהדר. הפאייה שבתמונה צימחונית אולם כדאי ומומלץ להוסיף נתחוני פרגיות וכמובן שרימפס, וקלמרי כיאה לפאייה קלאסית.

פאייה עוף
מצרכים ל-4-6 מנות

500 גרם פרגיות חתוכות
3 שיני שום פרוסות
חצי פלפל ירוק חריף
4 עגבניות מגוררות
2 כפות מיץ עגבניות
3/4 כפית כורכום
5-6 חוטי זעפרן
600 מ"ל ציר עוף
3/4 כוס אפונה קפואה
2 בצל סגול קצוץ
1 פלפל אדום פרוס
1 וחצי כוסות אורז ארבוריו (אורז לריזוטו)
שמן זית

אופן הכנה

מכינים בסיר ציר עוף (אפשר גם ממים ואבקת מרק עוף). מוסיפים לציר (מתחילת ההכנה) 5-6 חוטי זעפרן.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש (מבשלים את הציר במשך כל ההכנה). 
מטגנים במחבת בצל עד להשחמה יפה. מוסיפים גמבה ומטגנים עד שמזהיבה ומתרככת. בסוף הטיגון מניחים בצד.
מחממים שמן זית במחבת גדולה (מחבת "פאייה" אם יש, אם לא כל מחבת גדולה ועמוקה עושה את העבודה).
מוסיפים שיני שום וצילי, מערבבים כמה שניות. מוסיפים כורכום ומערבבים.
מוסיפים עגבניות ומיץ עגבניות ומערבבים היטב עד שמתקבלת מחית.
מוסיפים פרגיות ומטגנים מספר דקות. מוסיפים אורז ומערבבים 3-4 דקות. מוסיפים את הבצל והגמבות שטיגנו קודם לכן.
מנמיכים את האש (לאש בינונית) ומוסיפים מצקת מציר העוף ומערבבים קלות. רק לאחר שכל הציר נספג, מוסיפים עוד מצקת וכך הלאה עד שמסיימים את כל הציר. הפעולה אורכת בין 25 ל-30 דקות. חשוב לא לערבב יתר על המידה אלא רק מידי פעם וקלות בלבד ולהשאיר את המחבת ללא כיסוי (בסוף ההליך- כעבור כ-25  עד 30 דקות האורז מוכן ורך ובתחתית צריכה להיות שכבה קרנצ'ית וטעימה!).

מי שרוצה להוסיף שרימפס, וקלאמרי יש להוסיפם בסבב הנוזלים האחרון (כ-5 דקות לפני תום הבישול על מנת שלא יתייבשו)
במידה ובסוף ההליך האורז לא מוכן ניתן לכסות ולבשל עוד מספר דקות.
לא לשכוח לאכול לצד סנגריה ומוזיקת פלמנקו שמעוררת את החושים!

מאחר שחובה מבחינתי לאכול פאייה בליווי סנגריה אז הינה גם מתכון נהדר לסנגריה טעימה וקלה להכנה.


סנגרייה
מצרכים
2 בקבוקי יין אדום חצי יבש
חצי כוס סוכר
כוס מיץ תפוזים (עדיף סחוט טרי)
2 מקלות קינמון
3 שזיפים מיובשים
תפוח חתוך לקוביות
תפוז חתוך לפרוסות (לחתוך לחצי וכל חצי לפרוסות)

אופן הכנה
מכיניסים לסיר גדול את כל המרכיבים ומבשלים על אש בינונית עד שהסוכר נמס. לא להרתיח על מנת שהאלכוהול לא יתנדף..
מצננים, מוזגים לכוסות ושמחים!



תגובה 1: