אני חולת גרנולה! פעם בשבוע אני מכינה לי קופסת גרנולה ביתית פריכה ועשירה עם המון אגוזים וסילאן שמהווה עבורי ארוחת בוקר מזינה, בריאה וטעימה כל כך! הגרנולה גורמת לי בכל ערב לצפות כבר לבוקר ... להתעורר בנחת, להתארגן לצד מוזיקה, להכין לי קפוצ'ינו ולשבת לאכול גרנולה משובחת עם יוגורט כבשים איכותי. אחחחח איזה כיף שבוקר... זה אומנם רק כמה דקות, אבל איזה דקות נפלאות! נהדר לצאת לעבודה אחר כך..
המתכון שלהלן פשוט וקל- 10 דקות הכנה ו-12 דקות אפייה. לאחר כמה פעמים שמכינים אפשר להוסיף מה שרוצים כיד הדימיון הטובה...
גרנולה ביתית עם סילאן ואגוזים
מצרכים (צנצנת גדולה/10 מנות)
2 כוסות קווקאר
רבע כוס סילאן
חופן אגוזי מלך
חופן שקדים טבעיים
חופן גרעיני דלעת
חופן גרעיני חמנייה
חופן אגוזי מקדמיה
חופן אגוזי לוז טבעיים
חופן פיסטוקים קלופים טבעיים
חופן אגוזי קשיו טבעיים
כפית קינמון
4 כפות שמן קנולה
2 חופנים של חמוציות
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מכניסים לקערה קווקאר ואגוזים (ללא חמוציות). מערבבים.
- שופכים מעל שמן וסילאן.
- מערבבים היטב.
- מניחים נייר אפיה בתבנית רחבה מאוד.
- שופכים את תערובת הקווקאר על התבנית ואופים כ-12 דקות תוך ערבוב כל 5 דקות בערך.
- הגרנולה מוכנה כשהאגוזים והגרנולה פריכים.
- מוציאים מהתנור, מצננים היטב ומערבבים עם חמוציות.
- מאחסנים בקופסה אטומה במקרר (עד שבועיים).
- מגישים עם יוגורט כבשים ופירות טריים ואפשר גם עם רסק תפוחים.
גיוונים:
גרנולה עם אגוזים קוקוס ופירות יבשים: אפשר להכניס רק חלק מהאגוזים המפורטים למעלה או להוסיף פירות יבשים שונים ושבבי קוקוס.
גרנולת חלבה (עם טחינה וסילאן): לתערובת הקווקאר והאגוזים להוסיף רבע כוס סילאן ורבע כוס טחינה.
זה נראה מעולה! וגם אני פריק של גרנולה
השבמחקיש לי את כל שאר המוצרים בבית באופן קבוע, אז אין תירוצים מלנסות...
את משתמשת בקוואקר אינסטנט או מהסוג הגדול?
אני משתמשת בקוואקר רגיל עדיף מהסוג העבה. ספר לי איך יצא...
השבמחקלפי מה שאני יודעת קווקאר זה שם של מותג (הקופסא עם הציור של הסבא)
מחקקווקאר היא שיבולת שועל גרוסה.
אם הכוונה ל'סוג העבה'- זה לא קווקאר זה שיבולת שועל.
או שאני טועה?... :-)
אכן הכוונה לשיבולת שועל. אני משתמשת לעיתים בדקה ולעיתים בסוג העבה על פי המצב רוח. עם הסוג העבה זה יוצא יותר יפה כי היא יוצאת שלמה, עם הסוג הדק זה יוצא יותר עדין..
מחקזהו, זה סופי
השבמחקעוקב אחריך מעכשיו בדרך קבע
:-)
כבוד! תודה רבה!
השבמחקהי עידן,
השבמחקפשוט נפלא. אני מאמצת את הבלוג שלך - עשית לי חשק למרק....
אורית
תודה! ממש כייף לשמוע!
השבמחקאדונית התבלינים שלום,
השבמחקלאחרונה טעמתי את הגנרולה של תימור ואשמח אם תוכלי לטעום ולומר לי
האם היא עשויה עם חמאה (מבחינת הטעם?) אני חושבת שזה מה שהופך את הגרונלה לקראנצ'ית יותר:)
יעלי.
הי יעלי
השבמחקאני בכוונה בחרתי בשמן על פני חמאה כי אני אוכלת גרנולה על בסיס די קבוע בבוקר... גם שמן וגם חמאה הופכים את הגרנולה לקראנצית, עם שמן זה בריא יותר מבחינת ערכים תזונתיים (כולסטרול וכו) אבל אכן להחליף את השמן ב-30 גרם חמאה יוסיף טעם משובח...
ככה זה כשמוכשרים , הכל באיכות !
השבמחקזריהנים...
תודה!
השבמחקתודה על המתכון זה מצויין
השבמחקאני מוסיפה את המתכון שלי לגרנולה ביתית
http://www.mentallica.co.il/article/גרנולה_ביתית
היי,אני מתה על הבלוג שלך והצילומים המדהימים..שאלתי האם אפשר להחליף את שמן הקנולה בשמן קוקוס?..תודה מקר לב איילת
השבמחקנשמע מעולה, לא ניסיתי, אשמח שתנסי ועדכני, אין סיבה שלא יצא מצויין :)
מחקגם את קונה את היוגורט של גד רק בשביל הצנצנות החמודות...?
השבמחק