יום ראשון, 15 בינואר 2012

גרנולה ביתית וכמה דקות של אושר בבוקר

אני חולת גרנולה! פעם בשבוע אני מכינה לי קופסת גרנולה ביתית פריכה ועשירה עם המון אגוזים וסילאן שמהווה עבורי ארוחת בוקר מזינה, בריאה וטעימה כל כך! הגרנולה גורמת לי בכל ערב לצפות כבר לבוקר ... להתעורר בנחת, להתארגן לצד מוזיקה, להכין לי קפוצ'ינו ולשבת לאכול גרנולה משובחת עם יוגורט כבשים איכותי. אחחחח איזה כיף שבוקר... זה אומנם רק כמה דקות, אבל איזה דקות נפלאות! נהדר לצאת לעבודה אחר כך..
המתכון שלהלן פשוט וקל- 10 דקות הכנה ו-12 דקות אפייה. לאחר כמה פעמים שמכינים אפשר להוסיף מה שרוצים כיד הדימיון הטובה...
גרנולה ביתית עם סילאן ואגוזים
מצרכים (צנצנת גדולה/10 מנות)
2 כוסות קווקאר 
רבע כוס סילאן 
חופן אגוזי מלך
חופן שקדים טבעיים
חופן גרעיני דלעת
חופן גרעיני חמנייה
חופן אגוזי מקדמיה
חופן אגוזי לוז טבעיים
חופן פיסטוקים קלופים טבעיים
חופן אגוזי קשיו טבעיים
כפית קינמון
4 כפות שמן קנולה
2 חופנים של חמוציות
אופן הכנה
  • מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • מכניסים לקערה קווקאר ואגוזים (ללא חמוציות). מערבבים.
  • שופכים מעל שמן וסילאן.
  • מערבבים היטב.
  • מניחים נייר אפיה בתבנית רחבה מאוד.
  • שופכים את תערובת הקווקאר על התבנית ואופים כ-12 דקות תוך ערבוב כל 5 דקות בערך.
  • הגרנולה מוכנה כשהאגוזים והגרנולה פריכים.
  • מוציאים מהתנור, מצננים היטב ומערבבים עם חמוציות.
  • מאחסנים בקופסה אטומה במקרר (עד שבועיים).
  • מגישים עם יוגורט כבשים ופירות טריים ואפשר גם עם רסק תפוחים.
גיוונים: 
גרנולה עם אגוזים קוקוס ופירות יבשים: אפשר להכניס רק חלק מהאגוזים המפורטים למעלה או להוסיף פירות יבשים שונים ושבבי קוקוס.
גרנולת חלבה (עם טחינה וסילאן): לתערובת הקווקאר והאגוזים להוסיף רבע כוס סילאן ורבע כוס טחינה.



16 תגובות:

  1. זה נראה מעולה! וגם אני פריק של גרנולה
    יש לי את כל שאר המוצרים בבית באופן קבוע, אז אין תירוצים מלנסות...

    את משתמשת בקוואקר אינסטנט או מהסוג הגדול?

    השבמחק
  2. אני משתמשת בקוואקר רגיל עדיף מהסוג העבה. ספר לי איך יצא...

    השבמחק
    תשובות
    1. לפי מה שאני יודעת קווקאר זה שם של מותג (הקופסא עם הציור של הסבא)
      קווקאר היא שיבולת שועל גרוסה.
      אם הכוונה ל'סוג העבה'- זה לא קווקאר זה שיבולת שועל.

      או שאני טועה?... :-)

      מחק
    2. אכן הכוונה לשיבולת שועל. אני משתמשת לעיתים בדקה ולעיתים בסוג העבה על פי המצב רוח. עם הסוג העבה זה יוצא יותר יפה כי היא יוצאת שלמה, עם הסוג הדק זה יוצא יותר עדין..

      מחק
  3. זהו, זה סופי
    עוקב אחריך מעכשיו בדרך קבע
    :-)

    השבמחק
  4. הי עידן,
    פשוט נפלא. אני מאמצת את הבלוג שלך - עשית לי חשק למרק....
    אורית

    השבמחק
  5. אדונית התבלינים שלום,
    לאחרונה טעמתי את הגנרולה של תימור ואשמח אם תוכלי לטעום ולומר לי
    האם היא עשויה עם חמאה (מבחינת הטעם?) אני חושבת שזה מה שהופך את הגרונלה לקראנצ'ית יותר:)

    יעלי.

    השבמחק
  6. הי יעלי
    אני בכוונה בחרתי בשמן על פני חמאה כי אני אוכלת גרנולה על בסיס די קבוע בבוקר... גם שמן וגם חמאה הופכים את הגרנולה לקראנצית, עם שמן זה בריא יותר מבחינת ערכים תזונתיים (כולסטרול וכו) אבל אכן להחליף את השמן ב-30 גרם חמאה יוסיף טעם משובח...

    השבמחק
  7. ככה זה כשמוכשרים , הכל באיכות !

    זריהנים...

    השבמחק
  8. תודה על המתכון זה מצויין
    אני מוסיפה את המתכון שלי לגרנולה ביתית
    http://www.mentallica.co.il/article/גרנולה_ביתית

    השבמחק
  9. היי,אני מתה על הבלוג שלך והצילומים המדהימים..שאלתי האם אפשר להחליף את שמן הקנולה בשמן קוקוס?..תודה מקר לב איילת

    השבמחק
    תשובות
    1. נשמע מעולה, לא ניסיתי, אשמח שתנסי ועדכני, אין סיבה שלא יצא מצויין :)

      מחק
  10. גם את קונה את היוגורט של גד רק בשביל הצנצנות החמודות...?

    השבמחק