לפני כמה שבועות עומר הכין קובה סלק. סוף סוף הצטרפנו למשפחת המאמות עם אוכל נשמה אמיתי, ואותנטי.
איזה כייף! ארוחה בסיר אחד. מכניסים את הכל לסיר שמכיל פחמימות, בשר, ירק והמון אהבה.
קובה סלק הוא אוכל נשמה, הכנת הקובה דורשת הקדשת תשומת לב לכל קציצה בנפרד, לישה של עיסת הסולת, ערסול של הבשר, ועטיפתו בעדינות. התוצאה הסופית מרהיבה : סיר צבוע בסגול בוהק, עשיר, ארומתי וטעים כל כך.
המתכון פורסם ב"על השולחן" של חודש דצמבר 2011 ויוצא מעולה גם לחסרי ניסיון בקובה.
קובה סלק
לבצק סולת (ל-25 קובות)
500 גרם סולת
420 מ"ל מים
מעט מלח
למילוי הבשר
300 גרם בשר
25 גרם מרגרינה או שמינית כוס שמן
1 כף בהרט
בצל גדול מגורר וסחוט היטב
מלח, פלפל
למרק
3 כפות שמן
1 בצל קצוץ
3 כפות סוכר
2 כפות רסק עגבניות
3 גבעולי סלרי קצוצים
2 עגבניות מגוררות
4 סלקים קלופים ופרוסים לפרוסות
חצי כפית מלח לימון
כף מלח
אופן הכנה
מכינים את הבצק- מערבבים סולת עם מים ומלח (אפשר לערבב הכל בכף) ומשרים לשעה.
בינתיים מכינים את המלית- מערבבים בשר טחון, מרגרינה או שמן, ובצל ומתבלים.
ממלאים את הקובות - מגלגלים בידיים כדורים ממלית הבשר.
בוצעים כדור קטן מהבצק ומשטחים.
מניחים במרכז כל כדור בצק שטוח כדור בשר ועוטפים .
מכינים את המרק- מטגנים בשמן בצל קצוץ, מוסיפים רסק עגבניות, סוכר, גבעולי סלרי קצוצים,
2 עגבניות מגוררות ו-4 סלקים קצוצים , חצי כפית מלח לימון, כף מלח. מבשלים 20 דקות.
מוסיפים את הקובות ומבשלים חצי שעה נוספת.
בתיאבון
עידן יופי של בלוג ותמונות
השבמחקעומר אחרי שגיליתי שאתה יודע לבשל ככה לא אסתפק בבירה בלה שוף
זה נראה מעולה!!
השבמחקאני באמצע :-) ופתאום רואה שאין כמות מים למרק... הצילו!
העיקר יצא טעים?
השבמחק