יום ראשון, 8 בינואר 2012

קוגלהוף תפוחים אגוזים ודבש או התרגשות של פעם ראשונה


אין דומה להתרגשות הממלאת אותי בפעם הראשונה בה אני מגיעה למקום שמעולם לא ראיתי. דפיקות הלב והשמחה בעת מפגש עם תרבות שלא פגשתי בעבר (אלא רק דמיינתי, חלמתי,  וקראתי בנשיונל ג'אוגרפיק..) העונג שאני חשה בעת שאני טועמת טעמים ומאכלים חדשים, והקסם שאופף אותי בעת שאני רואה לראשונה נופים, שווקים, עיירות או רכסים. אין כמו פעמים ראשונות. כשהתחלתי לאפות  אפיתי רק עוגות תפוחים בווריאציות שונות (מאפינס תפוחים, פאי תפוחים, ומיני עוגות שפשוט מכילות תפוחים...) מאז כישורי האפייה שלי השתפרו והתרחבו למיני קינוחים מסובכים יותר או פחות (שעוד אספר עליהם) אבל לעוגות תפוחים תמיד יישאר מקום חם בלב והתרגשות של פעם ראשונה... 


קוגלהוף תפוחים (קוטר 22-24)
מצרכים
2 ביצים
1/2 כוס שמן
1 כוס סוכר
1/2 כוס דבש
550 גרם רסק תפוחים
2 וחצי כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה

תערובת אגוזים קינמון

1/4 כוס סוכר
1 כוס אגוזים/ שקדים
1 כפית קינמון

אופן הכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מערבבים ביצים, רסק תפוחים, שמן , דבש וסוכר. מערבבים קמח ואבקת אפייה. טורפים את תערובת הביצים עם תערובת הקמח. מערבבים את חומרי תערובת האגוזים. משטחים חצי מתערובת העוגה בתבנית ומפזרים את תערובת האגוזים. מכסים ביתרת תערובת העוגה . אופים כשעה ורבע עד שהעוגה קפיצית למגע, קיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים וניחוח ממלא את הבית...



4 תגובות:

  1. שלום מה כמות הקמח לעוגת הגוגלהוף תפוחים? לא ברור מהמרשם

    השבמחק
  2. 2 וחצי כוסות קמח מנופה.. נשמט לי הנתון אתקן במתכון..

    השבמחק
  3. שלום, האם מדובר ברסק ממותק?
    תודה רבה

    השבמחק
    תשובות
    1. לא עדיף רסק רגיל שלא ייצא מתוק מידי.

      מחק