יום שלישי, 3 בינואר 2012

מרק עגבניות וגורגונזולה

לפני מספר שנים ביקרנו בעלי ואני בעיירה כרמל ששוכנת לאורך כביש החוף בחוף המערבי של ארה"ב. הגענו לעיירה ביום שטוף שמש נעים ומקסים ומצאנו ברחוב הראשי מסעדה איטלקית נפלאה, שם אכלנו את מרק העגבניות הטעים ביותר (!) שאי פעם אכלנו(כן היתה הסכמה פה אחד!) כשהחמאנו לבעל המסעדה על המרק המענג והמדהים, הוא גילה לנו שהשף מוסיף גורגונזולה למרק...
לאחרונה אירחנו לארוחת ערב כמה חברים והתחשק לי להכין מרק קל פשוט אבל חגיגי לאירוח. הכנתי מרק עגבניות פשוט וקל והסוד היה... גורגונזולה! המרק יצא מדהים, מילא את הבית בניחוח וארומה משכרים וגרף אינסוף מחמאות..
והנה המתכון- אין קל מזה
מרק עגבניות וגורגונזולה
מצרכים (6 מנות)
2 שיני שום קצוצות
2 כפות קמח לבן
30 גרם חמאה
800 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר מקופסת שימורים - מומלץ של MUTTI)
1.5 כוסות חלב עיזים
2 כוסות ציר עוף
עשבי תיבול טריים (בזיליקום, אורגנו, טימין)
100 גרם גורגונזולה פיקנטית
מלח, פלפל
אגוז מוסקט 
פרמז'ן להגשה

אופן הכנה
ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים שום ומטגנים כמה רגעים עד שעולה ניחוח (לא להשחים - זה מוסיף טעם מר) מוסיפים 2 כפות קמח, מערבבים היטב ומוסיפים חלב עיזים. מביאים לרתיחה ומוסיפים עגבניות מרוסקות, עשבי תיבול ומתבלים. מוסיפים ציר עוף ומבשלים כ-15 דקות על אש נמוכה. לקראת סוף הבישול מוסיפים 100 גרם גורגונזולה מפוררת ומערבבים היטב, מבשלים עוד מספר דקות ומגישים עם פרמז'ן.

בתיאבון

6 תגובות:

  1. קראתי עכשיו את כל הבלוג! התמונות פשוט מדהימות ואנחנו חולקים אהבה משותפת לאקססוריז הנוסטלגיים
    ברוכה הבאה לגוגל רידר שלי. איזה כיף :)

    חבל שאין דרך נוחה ליצור קשר, אפילו במייל, ואני ממליץ לך לפתוח את התגובות גם לאנשים שלא רשומים לאף אחד מהשירותים שקיימים בו, כך שכל אורח מזדמן יוכל להגיב רק באמצעות השם שלו.

    המון הצלחה!
    גל

    השבמחק
  2. תודה רבה, שמחתי מאוד לשמוע! אני אכן אנסה לפתור את בעיית התגובות, תודה על הטיפ...

    השבמחק
  3. בלוג מדהים!!! אהבתי :-)

    השבמחק
  4. וואו בלוג מדהים צילומים מדהימים שעושים חשק לאכול :)
    רונית רומנו (למדנו ביחד אצל דניה ודיאנה)

    השבמחק
  5. הי רונית, כייף לשמוע ממך ותודה רבה...!

    השבמחק