יום שישי, 6 בינואר 2012

מרק מינסטרונה עשיר או קפיצה קטנה לרומא

לרומא הגענו יום אחרי החתונה למיני ווקיישן (לפני שהספקנו לתכנן ירח דבש שהגיע מספר חודשים לאחר מכן). היינו מלאי אדרנלין כמו כל זוג אחרי החתונה, עטופים בבועת רומנטיקה, ומצפים לחופשה קולינארית מפנקת כמו שרק איטליה יודעת להציע.. אחרי כמעט שני לילות ללא שינה (הלילה של החתונה והלילה שלאחריו בו טסנו לרומא) נחתנו בבוקר ברומא די גמורים ולכן במהלך הבוקר  שתינו אינסוף כוסות קפה איטלקי משובח וארומתי שלא אפשר לנו לישון גם בלילה השלישי...
איטליה היא המדינה המפנקת ביותר באוכל בכל רחבי אירופה מבחינתי. האוכל משובח, עשיר, מפנק, ומענג מוגש לצד יין ארומתי תוצרת בית על ידי מלצרים מסוקסים עם מבטא איטלקי מקסים, תאווה לחיך ולעיניים, חגיגה רומנטית וקולינארית אמיתית.  והכל  לדעתי מתרכז בצלחת אחת של מרק מינסטרונה עשיר ועמוס בכל טוב שמקפיץ אותי מהמטבח הצנוע שלי בת"א ישר לרומא... אז אתם מוזמנים להכין מרק מינסטרונה, לעצום עיניים ולקפוץ (כמעט) לרומא..

מרק מינסטרונה 

מצרכים

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 זוקיני חתוכים לקוביות קטנות
בצל סגול גדול קצוץ
2 שיני שום
1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות קטנות
800 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר מקופסת שימורים)
2 כפות רסק עגבניות
3 עלי סלרי חתוכים
2 עלי דפנה
1 ליטר ציר עוף
עשבי תיבול (טימין, בזיליקום, אורגנו- טריים ואפשר גם יבשים)
שמן זית משובח
מלח, פלפל

אופן הכנה

מחממים שמן זית על אש בינונית בסיר גדול. מוסיפים בצל, גזר וסלרי. מכסים ומטגנים תוך כדי ערבוב מדי פעם (זה יותר אידוי) בערך 5-7 דקות  עד שהבצל זהוב ויפה. מוסיפים תפוחי אדמה ושום ומערבבים עוד כ-3-4 דקות. מוסיפים זוקיני וממשיכים לערבב עוד כ-2 דקות. מוסיפים עגבניות מרוסקות, 2 כפות רסק עגבניות, ציר עוף ותבלינים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כשעה וחצי. בשלב זה ניתן להוסיף חצי כוס שעועית יבשה שהושרתה לילה במי ברז. ולבשל עוד כשעה.

מוזגים לצלחות, מטפטפים מעט שמן זית ובתיאבון!


3 תגובות:

  1. שאלה שחושפת בורות: ציר עוף- איך מכינים?

    השבמחק
  2. הי זואי,
    מערבבים כפית אחת מרק עוף על כל כוס מים רותחים.
    על כמות המרק שבמתכון בערך 3 כפות.
    בהצלחה!

    השבמחק
  3. הכוונה להכין ציר עוף מאבקת מרק עוף (של ויטה/ אוסם) שקונים בסופר שזו דרך פשוטה להכין ציר במקום לבשל שעות עוף עם תבלינים... אצלי זה עובד יופי בכל המרקים.
    למי שממש מעוניין אפשר לטגן בסיר גדול 2-3 כרעיים של עוף, להוסיף 1 בצל קצוץ, 3 ענפי סלרי קצוצים, תפוח אדמה חתוך ו-2 גזרים חתוכים. לאחר הטיגון (כ-5 דקות)להוסיף ליטר וחצי מים עם מלח, פלפל שחור, 2 ענפי טימין, ענף רוזמרין, 2 כפות עמילן תפוחי אדמה, 2-3 עלי דפנה ולבשל על אש בינונית שעתיים וחצי. לאחר מכן לסנן היטב ויש ציר עוף.
    כאמור, אפשר להכין מאבקה במקום הבלאגן - זה עובד מצויין.

    השבמחק