יום חמישי, 5 בינואר 2012

מרק בצל צרפתי או חדלות פרעון בפריז



פריז אמורה להיות חוויה קולינארית מענגת ומטריפה. אז הגענו לעיר הרומנטית בעולם במזג אויר גשום ואפרורי.. ואיך לומר... פיספסנו. לאחר ביקור מתיש בלובר התיישבנו במסעדה ורק לאחר שהמלצרית הגישה לנו את המנה העיקרית היא ציינה כבדרך אגב ש"המסעדה נסגרת היום"(!) כך שבמקום חוויה גסטרונומית קיבלנו מסעדה בחדלות פרעון...
אבל.. זכור לי לטובה בכל זאת מרק בצל עשיר, חמאתי ובעל ארומה משכרת, כך שמרק בצל תמיד יזכיר לי תיקון בפריז...
במתכון שלפניכם יש 2 מרכיבים שבוודאי תרימו גבה לגביהם- אבקת קקאו ומיץ תפוזים. אבקת הקקאו היא טיפ של שפים- מוסיפה צבע מרהיב למרק (חום כהה עמוק). מיץ התפוזים מוסיף טעם עשיר וארומה. עושה פלאים במרק..

מרק בצל צרפתי 

מצרכים

3 בצל לבן
2 בצל סגול
2 כרישה
עשבי תיבול- אורגנו וטימין (עדיף טריים)
4-5 כוסות ציר ירקות/עוף (אפשר מאבקת מרק ומים)
2 כפות קמח
50 גרם חמאה
חצי כוס יין אדום יבש/חצי יבש
מיץ מתפוז אחד/ חצי כוס מיץ תפוזים
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
בגט פרוס
גבינת קשקבל פרוסה
1 כפית גדושה אבקת קקאו כהה

אופן הכנה

חותכים את הבצל לפרוסות בעובי של כס"מ. פורסים את הכרישה לפרוסות (רק את החלק הלבן).
ממיסים חמאה בסיר גדול, ומטגנים בצל עד להזהבה (כ-20 דקות בערך).
מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים, מוסיפים מיץ תפוזים ויין אדום, מערבבים היטב. מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ועשבי תיבול, מוסיפים ציר ירקות/עוף , כפית גדושה של אבקת קקאו ומביאים לרתיחה. מנמיכים ומבשלים על אש קטנה כ- 30 דקות. 
לפני ההגשה פורסים כמות שווה של קשקבל ובגט (כמספר הסועדים) מניחים פרוסת קשקבל על כל פרוסת בגט, וצולים בתנור בחום גבוה כ- 5-7 דקות.
מוזגים את המרק לצלחות ומניחים טוסטון על כל מנה. וזהו אתם בפריז!



2 comments: