יום חמישי, 2 באוגוסט 2012

חג אהבה שמח ומתכון לטארטלטים עם קרם פטיסייר ופטל


רציתי לא לפרסם היום כלום, היות ומתחשק לי כבר לפרסם את הפוסטים על אירלנד,שעדיין לא מוכנים ונמצאים בעיצומן של עריכות, כתיבות, וניסיון נואש למיין מאות תמונות...
אבל מחר ט"ו באב, יום האהבה ואני אוהבת חגים של אהבה...
אז שיהיה לכולנו שמח וטעים, ושנאהב... בעיקר את החיים.וכן, צירפתי גם מתכון קליל לטארטלטים קטנטנים ויפים עם קרם פטיסייר ונקודת פטל שחור. יפה טעים ורומנטי...
טראטלטים קטנים על קרם פטיסייר ופטל שחור
מצרכים לכ-12-15 יחידות
מתכון לבצק ולקרם פטיסייר תמצאו כאן
חבילת פטל תמצאו בשוק או אם אתם ברי מזל בעץ ליד הבית.

אופן הכנה
  • פשוט מכינים בצק על פי המתכון. מחלקים ל-12 כדורים קטנים. מסדרים בתבניות משומנות בעזרת הידיים בלבד בעובי של כחצי ס"מ. מאחר שהם קטנים חשוב להדק היטב את התחתית.
  • אופים ב-180 מעלות (אפייה קצרה יותר של כ-10 דקות היות שהם קטנים). מצננים.
  • מכינים קרם פטיסייר ומקררים היטב כפי שכתוב במתכון (מספיק להכין חצי כמות ואפילו תישאר לכם כמות יפה של קרם).
  • ממלאים את הקלתית בקרם פטיסייר עם שקית זילוף וראש בצורת כוכב.
  • מניחים מעל פטל ממש לפני ההגשה.
  • אוהבים ושמחים.





4 תגובות:

  1. אני מאוהבת קשות בצילומים שלך, שתדעי.

    נטלי

    השבמחק
  2. באיזה קוטר הטארטלטים? במידה ולא מוצאים פטל (כי מהקפואים תמיד נשאר טעם מר), באיזה פרי ניתן להמיר? תודה, טל

    השבמחק
    תשובות
    1. הי הטראטלטים בקוטר של כ-5-6 ס"מ. אם לא מוצאים פטל אז ניתן להניח על קרם הפטיסייר כל פרי עונתי כמו: תאנים חתוכות יפה, תפוחים מעט מקורמלים, ענבים, או אפילו דובדבני אמרנה (משיגים במעדניות), אפשר גם עם תותים, יש מקומות שמוכרים תותים היום (כמו בשוק בנמל ת"א ראיתי לפני שבוע..)שנה טובה!

      מחק