שבוע שעבר חזרתי מחוויה קסומה במיוחד. סדנת צילום מזון באירלנד. המסע לבדי לארץ זרה ורחוקה, מזג האוויר הסגרירי באמצע יולי, מפגש עם עשר בנות מכל העולם, ולימוד רזי הצילום והסטיילנג מהצלמת המדהימה הלן דרג'דין מצ'רלסטון ארה"ב, היה חוויה מעולם אחר. עד שאצליח להסדיר נשימה, להעלות את התמונות, ולעבד את הרגשות למילים, אני מביאה כאן השבוע מתכון לעוגיות טחינה ללא גלוטן שהכנתי לכבוד הסדנה ונתתי במתנה להלן וליתר המשתתפות. הרעיון היה לתת משהו ישראלי ומעניין, ולכן עוגיות טחינה נראו לי מושלמות (אני חולת עוגיות טחינה מילדות, ואני מכינה אותן כבר שנים). מאחר שהלן מקפידה לאכול ללא גלוטן (כמו גם ויקטוריה מדבלין, אחת המשתתפות האיריות שמאובחנת כצליאקית) שקדתי על גרסה נטולת גלוטן. לאחר די הרבה ניסיונות וכמויות של עוגיות טחינה שנזרקו לפח, הגעתי למתכון טוב, טעים ומעניין. ויש כמובן גם גרסה לעוגיות רגילות למי שאוהב...
המרקם של עוגיות הטחינה ללא גלוטן שונה מעט מהעוגיות טחינה הרגילות, אולם הן טעימות במיוחד. אני השתמשתי בשמן (בריא יותר מחמאה) אבל מי שאוהב לאכול מתוקים בלי לדפוק חשבון (כמוני...) יכול בהחלט להשתמש בחמאה. שימוש בחמאה נותן תוצאה פריכה יותר הן בעוגיות ללא גלוטן והן ברגילות.
עוגיות טחינה ללא גלוטן
מצרכים לכ-20 עוגיות2 כוסות קמח תמי ללא גלוטן
1 שקית אבקת אפייה (ללא גלוטן)
3/4 כוס שמן קנולה (או 150 גרם חמאה)
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס טחינה גולמית
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים בינוניות
אופן הכנה:
- מכניסים קמח ואבקת אפייה לקערה מערבבים בכף.
- מוסיפים את יתר המרכיבים. מערבבים בכף.
- יוצקים בידיים רטובות כדורים בגודל שאוהבים ומשטחים אותם (כ-3 ס"מ קוטר).
- מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה בתנות שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס למשך כ-15 דקות עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.
- מצננים ושומרים במקרר כ-5 ימים.
לגרסה הרגילה: משתמשים בקמח רגיל ולא מוסיפים ביצים.
מחכה לשמוע על החוויות!
השבמחקתמונות מקסימות :)
תודה, בקרוב...
מחקאיזה כיף. מתכון ללא חמאה שאפשר גם לאפות לשבת (לשומרי כשרות, כמוני) ולשתות עם התה.
השבמחקתודה תודה.
אני מתכוונת להכין את הגרסה הרגילה מאחר ואין רגישות לגלוטן אך מעניין אותי למה משמיטים לגמרי את הביצים? הן לא נותנות רכות מסוימת? או יציבות?
מירי.
הי, כשאופים עם קמח רגיל לא צריך ביצים העוגיות יוצאות רכות ונמוחות, כשהכנתי עם קמח ללא גלוטן זה יצא קצת כבד מידי ודחוס אז הוספתי ביצים שיהיה מעט יותר אורירי... גם אני התחלתי להכין עם שמן כשהבאתי אותן לחבר שומר כשרות לשבת בצהרים... ואז התאהבתי בגרסה עם השמן... יותר בריא... ספרי איך יצא...
מחקבעיני, אם מכינים עוגיות טחינה אז שיהיו כבר בריאות. פעם הכנתי עוגיות רק מקמח וטחינה. טעמתי אותן בעבר אצל מישהי והן היו מדהימות. משום מה כשהכנתי הן חנקו את הגרון והיו חוליות.
מחקהכנתי את העוגיות בגירסה ללא גלוטן מספר פעמים והם יוצאות טעימות מאוד. מכיוון שגם סוכר אני לא אוכלת, החלפתי את הסוכר בכמו סוכר. הבעיה היא שהעוגיות מתפוררות ולאחר יומיים יש לי רק פירורים בקופסא, האם יש לך ראיון מה אפשר לעשות
השבמחקהכנתי בגירסה ללא גלוטן ,כוס קמח אורז לבן ,חצי כוס קמח אורז מלא וחצי כוס קמח תפוחי אדמה . שמן רגיל נגמר לי אז יצא 1/3 כוס שמן רגיל והשלמתי עם שמן קוקוס . לא הוספתי ביציים . יצא נהדר !
השבמחק(הבת שלי טענה שלא מספיק מתוק , אפשר לפזר אבקת סוכר )