יום חמישי, 12 ביולי 2012

פסטה עם דלעת צלויה במרווה, ערק צנוברים וגבינת גרנה פדנו



המנה הזו נולדה במקרה, אבל יצאה כל כך טעימה שלא יכולתי להפסיק לאכול ממנה. גם המנה הזו נוצרה כתוצאה מכך שרציתי לנצל דלעת יפהפייה שהיתה לי במקרר. השילוב בין דלעת למרווה טרייה מהגינה של ההורים של עומר היה אליפות. המרווה נצלית בתנור, מתבלת את הדלעת, והופכת בעצמה לקריספית, קראנצי'ת ומעולה, כך שאפשר לאכול אותה בכייף (כלומר, היא לא רק לטעם). ערק נראה לי כמו משהו שיעשה להן טוב. צנוברים היה רעיון של עומר וגרנה פדנו הצטרפה לחגיגה כי לא היה משהו יותר טוב במכולת ליד הבית בשבת בערב. אבל... כולם הצטופפו במחבת בהנאה, חברו להן יחד למנה מושלמת, יפה וטעימה. ואנחנו ... שמחנו מאוד. 

פסטה עם דלעת צלויה במרווה, ערק, צנוברים וגבינת גרנה פדנו
מצרכים ל-4 מנות
250 ג' פסטה יבשה (חבילת פסטה)
2 כוסות דלעת קלופה וחתוכה לקוביות של 1X1 ס"מ
8 עלי מרווה טרייה
3 כפות ערק
מלח, פלפל שחור
חצי כפית אורגנו יבש
שליש כוס שמן זית
מעט שמן זית נוסף
2 חופני צנוברים


בהגשה: גבינת גרנה פדנו  או פרמז'נו איכותית


אופן הכנה

  • מחממים תנור לחום מקסימלי.
  • חותכים את הדלעת לקוביות. מניחים בתבנית קוביות דלעת ומפזרים מעליה 6 עלי מרווה.
  • מפזרים מלח, פלפל  ואורגנו ומפזרים שמן זית.
  • מכניסים לתנור לכ-10 דקות עד שהדלעת רכה וזהובה.
  • בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.
  • מקפיצים צנוברים במחבת נקייה ללא שמן עד להזהבה.
  • כשהדלעת מוכנה וממש לפני ההגשה מחממים שליש כוס שמן זית במחבת גדול. מוסיפים 2 עלי מרווה. מטגנים כמה שניות. מוסיפים דלעת צלויה עם המרווה (כל מה שהיה בתנור). מטגנים כ-2 דקות.
  • מוסיפים צנוברים. מערבבים.
  • מוסיפים פסטה ומערבבים.
  • אם נראה יבש, מוסיפים עוד מעט שמן זית עד מנת שהפסטה תהיה עסיסית.
  • מוסיפים 3 כפות ערק ומערבבים.
  • מגררים מעל גבינה ומגישים.
  • אף על פי שמומלץ להגיש מיד, ניתן לשמור במקרר עד יומיים. לפני ההגשה מחממים במיקרו, מזלפים מעט שמן זית לפני ההגשה, ומערבבים. מפזרים מעל פרמזנו או גרנה פדנו מגוררת ושמחים.




2 תגובות:

  1. הבלוג שלך הוא אחד המשמחים שמצאתי ברשת בזמן האחרון

    השבמחק