יום חמישי, 5 ביולי 2012

ביריאני הודי


סנופ דוג שר "Living young and wild and free" ואני? Wild רחוק ממני שנות אור. אני כך כך מאורגנת ומסודרת, מתכננת הכל באופן מופרז, וכנראה שלחיות Wild גם לא היה מסב לי אושר. אבל Free, איזה חלום. לחיות חופשי. אפשר חופשי ממה? מדפוסי התנהגות מוטמעים ומכבידים? ממחשבות טורדניות? מעבודה? ממוסכמות חברתיות? האם באמת יש לי בחירה בדברים החשובים באמת? שהרי איננו בוחרים את בריאותנו, לא את האנשים שנקרים בדרכנו ושהיקום מזמן לנו, איננו בוחרים לעבוד (אני לא מתלוננת חלילה, אבל זו עובדה, רובנו חייבים לעבוד) ואפילו לא את המחשבות שמתרוצצות בראש (אני משתדלת להקדיש תשומת לב למלא את ראשי במחשבות טובות, אבל באופן טבעי והרגלי המחשבות אינן פרי בחירה) ולא את החלומות בלילה. ברמה הבסיסית ביותר איננו בוחרים לבוא לעולם, ובאיזה חלק שלו להיוולד. אז הרעיון של להיות חופשיה ממה שמכביד על הקיום קוסמת ונעימה לי מאוד. לא בטוח שזה בר יישום, אבל בינתיים אני בוחרת בפשטות גמורה להכין ביריאני הודי טעים ומיוחד, ובשקט בשקט לרקום חלומות לחופשה קסומה בשנה הבאה בהימליה שתבוא עלי לטובה (חלומות קסומים שממלאים את מחשבותיי בשפע של רוגע, מזור בימים טרופים אלה).
ביריאני הוא מאכל הודי מסורתי. אני אוהבת להכין ביריאני, כי הכל נאפה בסיר אחד מוגש למרכז השולחן ומחולק באהבה לכולם. טעמי התבלינים האותנטיים והעקצוץ הפיקנטי יחד עם זעפרן יוצרים מנה נהדרת. תרגישו חופשי להשתגע עם בחירת הירקות שמוסיפים. 
ביריאני פרגיות ירקות וזעפרן
מצרכים ל-6 מנות
למשרה פרגיות
500 גרם פרגיות חתוכות לרצועות
כוס יוגורט כבשים או חלב קוקוס
כפית כמון
כפית קארי או כורכום
קורט אגוז מוסקט
קורט קינמון
כפית זרעי כוסברה טחונים
פלפל צ'ילי אדום טרי או רבע כפית צ'ילי גרוס
חצי כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 שן שום קצוצה
לתערובת אורז וירקות
כוס אורז מלא או הודי או בסמטי או רגיל
2 כוסות מים או ציר עוף (לאורז מלא 2 ורבע)
כוס כוסברה קצוצה
כפית זרעי כוסברה טחונים
חצי כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
2 פלפלים אדומים (גמבות)
1 -2 פלפל צ'ילי טרי או 1/2 כפית צ'ילי טחון
1 קישוא מגורר
1 גזר מגורר
בצל קצוץ
1 שן שום קצוצה
כפית כמון
כפית כורכום או קארי צהוב
קורט מלח
קורט אגוז מוסקט
קמצוץ זעפרן מושרה במים חמימים כ-5 דקות (מסננים את המים)
2 כפות שמן קנולה
רבע כוס מים

אופן הכנה

  • מכניסים את חומרי המשרה (יוגורט ותבלינים) לקערה. טוחנים בבלנדר מוט. מוסיפים פרגיות מערבבים ומכניסים למקרר ללילה.
  • לפני ההכנה שוטפים את האורז. מבשלים בסיר עם 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים  למשך 10 דקות. אם מדובר באורז מלא אז למשך 25 דקות. מסירים מהאש. אם מכינים אורז בסמטי יש להכין בסיר מלא במים כמו פסטה ומסננים.
  • מערבבים עם  הירקות.
  • מכניסים את התבלינים לכלי שמתאים לבלנדר מוט כולל פלפל צ'ילי ומוסיפים כמה כפות ממשרה היוגורט (בלי הפרגיות, רק כמה כפות של יוגורט). טוחנים למשחה.
  • מוסיפים את משחת התבלינים לאורז והירקות.
  • שופכים 2 כפות שמן לסיר גדול שמתאים לתנור.
  • שופכים חצי מהפרגיות והמשרה.
  • מעל מפזרים אורז.
  • מסדרים מעל האורז את יתרת הפרגיות והמשרה.
  • מעל שופכים את האורז.
  • שופכים מעל רבע כוס מים.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות  למשך 20 דקות. מנמיכים את הטמפ' ל-160 מעלות ואופים למשך שעה וחצי. 
  • מגישים עם  רהיטה או ככה לבדו.
רהיטה כי יוגורט מתובל שממש טעים לאכול יחד עם הביריאני. כמובן זה לא חובה אבל מומלץ. ההודים מתבלים את היוגורט בירקות ותבלינים שונים ותרגישו חופשי להמציא. אפשר להכין עם נענע ומלפפון, עם צי'לי או פטרוזיליה או אפילו עם קארי. טעים.

רהיטה
יוגורט כבשים
כוסברה 
שן שום מגוררת
רבע כפית כמון
מלח, פלפל
אופן הכנה
  • מערבבים את כל החומרים ומגישים לצד ביריאני.

תגובה 1: