לפעמים גם כשאני חוזרת הביתה (ואין כמו בבית) אני עדיין רוצה להרגיש קצת בחופשה, לחוש את האוירה, ולהיזכר בתחושות שאפפו אותי בביקור במקום. כך, כשמתחשק לי להרגיש עוד קצת בדרום אמריקה, אני מכינה מטעמים אופיינים למקום. זה מחזיר אותי לאותה הרגשת חופש נפלאה שממלאת לי את הלב בשמחה ומשחררת לי משהו בגוף. המוח זוכר דרך הטעמים בפה ודרך הרגשות שצפים ומשהו קורה בגוף, נעימות של חופש, של טיול. אהבה לחיים.
כייף להכין אמפנדס, לתבל עם טקילה סלט עגבניות ולהכין פשיטת תירס ובשר נפלאה שמהווה ארוחת צהרים או ערב נ ה ד ר ת.
את הפשטידה הזו הכנתי בהשראת פשטידת תירס ובשר שאכלתי ב-Chich מסעדה נהדרת בקוסקו של שף גסטון. אומנם היא לא יצאה בדיוק אותו דבר אבל, היא יצאה טעימה מאוד ונהניתי לאכול אותה בעבודה בצהרים ולהרגיש שוב קצת קסם דרום אמריקאי. בלב תל אביב באמצע היום בבית אמריקה במשרד בין הקלסרים...
פשטידת פולנטת תירס ובשר
מצרכים ל-8-6 מנות
תבנית עגולה של עוגה בקוטר 24 ס"מ או תבנית מלבנית 15X20 ס"מ
לפולנטה
כוס וחצי קמח תירס (לא אינסטנט)
2 כפות שמן זית
כפית מלח
ליטר ציר עוף
למלית בשר
400 גרם בשר בקר טחון
בצל גדול
500 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
מלח, פלפל שחור גרוס
פפריקה אדומה
צ'ילי יבש גרוס
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מכינים פולנטה: מכניסים לסיר קמח תירס. מוסיפים מלח. מדליקים אש גבוהה ומוסיפים שמן זית. ומתחילים להוסיף ציר עוף בזרם דק ומערבבים בכף עץ עד שמתקבלת מן דייסה אחידה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה תוך ערבוב מידי פעם. לא לעזוב את המטבח אך ניתן בינתיים להכין את המלית.
- מכינים את מלית הבשר: מחממים שמן זית במחבת גדול. מוסיפים בצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים שום ומערבבים. מוסיפים בשר ומערבבים היטב. מפוררים היטב בכף עץ תוך כדי ערבוב עד שמתקבלים פירורי בשר טחון שמשנים את צבעם. מתבלים במלח, פלפל, פפריקה וצ'ילי ומנמיכים את האש. מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה כ-20-30 דקות כשהמחבת מכוסה למחצה ומערבבים מדי פעם.
- מרכיבים את הפשטידה: משטחים בתבנית חצי מכמות הפולנטה. מעליה שופכים את מלית הבשר. מכסים ביתרת הפולנטה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחצי שעה עד שהפולנטה מתייצבת ומתחילה להזהיב.
- מגישים חם.
- אפשר לשמור במקרר למשך 3 ימים או להקפיא למשך כשבועיים. פשוט מוציאים לפני ההגשה ומחממים בתנור בחום של 180 מעלות.
אמפנדס במילוי בשר
מצרכים לכ- 16 יחידות אמפנדס בינוניים
לבצק
2 כוסות קמח רגיל מנופה
180 מ"ל מים (חצי כוס פחות 2 כפות)
80 גרם חמאה מומסת (או 80 מ"ל שמן = שליש כוס שמן, כ-5 כפות)
למלית
רבע כמות מהמלית בשר שלמעלה.
ביצה להברשה (לא חובה).
אופן הכנה:
- מכניסים את חומרי הבצק לקערה ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
- מרדדים את הבצק לקוטר של כ-3 מ"מ. חותכים לעיגולים בעזרת חותכן 10 ס"מ או כוס.
- מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית. סוגרים לחצי עיגול ומהדקים בידיים מקפלים את הקצה כמו מעטפה ליצירת מראה מעוצב. אפשר בעזרת שיני מזלג ללחוץ על קצה ה"מעטפה" ליצירת מראה מעוצב.
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה (לא חובה).
- אופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות.
- מגישים חם.
- גם את האמפנדס אפשר לשמור במקרר 3 ימים או כשבועיים בהקפאה. מוציאים לפני האכילה, מחממים במיקרו או בתנור.
סלט עגבניות וטקילה
מצרכים לכ- 4-2 מנות
2 עגבניות
חצי צרור כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה למי שלא אוהב כוסברה)
מיץ מחצי לימון
מלח, פלפל שחור גרוס
צ'ילי גרוס
2 שיני שום קצוצות
4 כפות טקילה איכותית
חצי צרור כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה למי שלא אוהב כוסברה)
מיץ מחצי לימון
מלח, פלפל שחור גרוס
צ'ילי גרוס
2 שיני שום קצוצות
4 כפות טקילה איכותית
אופן הכנה:
- קוצצים את העגבניות.
- מערבבים בקערה עגבניות, כוסברה קצוצה, שום קצוץ ותבלינים, מוסיפים לימון וטקילה ומערבבים.
- מגישים לצד אמפנדס ופשטידת תירס ובשר וחולמים על דרום אמריקה.
איזה יופי של בלוג ומתכונים מרהיבים!
השבמחקתודה רבה:)
האם יש לך מילוי מומלץ לאמפנדס ללא בשר?
את יכולה בהחלט למלא בבצל מטוגן עם פיטריות ( לטגן בצל עד שמזהיב ולהןסיף פטריות חתוכות ולטגן) תוסיפי תבלינים שאת אוהבת כמו מלח פלפל טימין או אורגנו. אפשר גם חציל מטוגן עם בולגרית (קוביות חציל), פטרוזיליה עם או בלי מוצרלה ורסק עגבניות ( כדאי לטגן את החציל בקוביות, להוסיף רסק ותבלינים ובסוף לאחר שמסירים מהאש להוסיף גבינות) בהצלחה!
מחקיש ! תודה ינוסה בקרוב:)
השבמחקנהדר.. ספרי איך יצא..
מחקאין לי כח לעשות ציר עוף מה אפשר לעשות במקום?
השבמחקאפשר לעשות מים עם מרק עוף עובד?