יום שני, 13 באוגוסט 2012

טארט דלעת וגבינות ללא גלוטן


לפני מספר ימים אירחתי בביתנו הקט מספר לא מבוטל של חברים נחמדים כולל מישהי רגישה לגלוטן, לערב קישים (ואלכוהול...). מאחר שהערב היה ערב קישים, ובצקים היו למעשה בסיס הארוחה, החלטתי לנסות ולהכין לראשונה קיש מבצק ללא גלוטן. נשאר לי קמח תמי מעוגיות טחינה ללא גלוטן שהכנתי לפני כמה שבועות, ושיטוט קצר בבלוג המקסים טארטלט של הלן שמכינה המון בצקים ללא גלוטן בטוב טעם, העלה גם מתכון מצויין לבצק שלא פחות טעים מהבצק הפריך הרגיל שלנו. אז... לכל מי שמקפיד על תזונה ללא גלוטן בשל רגישות לצליאק או מכל סיבה שהיא זה אחלה מתכון, בלי בלאגן וקישקושים, פשוט קמח, חמאה מלח ומים. והוא נוח ונעים לעבודה. למי שמעוניין להכין את הטארט מקמח רגיל, זה אפשרי בהחלט ויוצא טעים כרגיל...

טארט דלעת וגבינות ללא גלוטן
מצרכים ל-5 טארטים בקוטר 10 ס"מ או טארט גדול בקוטר 20-22 ס"מ
בצק ללא גלוטן לפי מתכון של טארטלט
1 ורבע כוסות קמח תמי ללא גלוטן
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
חצי כפית מלח
1 -2 כפות מי קרח

למלית
400 גרם דלעת חתוכה לקוביות (קלופה)
6 עלי מרווה
100 גרם בולגרית 5% שומן
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן זית

לרויאל
3/4 כוס חלב עיזים
2 ביצים
4 עלי בזיליקום קצוצים.

אופן הכנה

  • מחממים את התנור ל-200 מעלות. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה דלעת ועליה בוזקים מלח, פלפל שחור ושמן זית. אופים עד להשחמה (כ-15 דקות). מוציאים מהתנור ומצננים. מנמיכים את חום התנור לחום של 180 מעלות.
  • בינתיים מכינים את הבצק: מכניסים לקערה קמח ומלח ומערבבים. מוסיפים קוביות חמאה ומפוררים בידיים עד לקבלת תערובת פירורים. מוסיפים מי קרח ומאחדים את הבצק.
  • עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכחצי שעה. לאחר מכן מרדדים על נייר אפייה והופכים את הנייר על התבנית. מסדרים את הבצק בתבנית כולל כיסוי השוליים. מכניסים להקפאה עד שמכינים את יתר החומרים.
  • לממהרים שאין להם זמן או סבלנות להמתין חצי שעה- ניתן לסדר את הבצק בידיים בתבנית בלי לרדד ולהכניס להקפאה עד להכנת המלית והרויאל.
  • מכינים את הרויאל: מכניסים את הביצים והחלב לקערה וטורפים היטב. מוסיפים בזיליקום קצוץ.
  • מערבבים בולגרית וקוביות דלעת.
  • מוציאים את התבנית עם הבצק מההקפאה.
  • מסדרים את תערובת הבולגרית - דלעת על הבצק .
  • שופכים מעל את הרויאל ואופים ב-180 למשך כחצי שעה עד להזהבה.
  • ניתן לשמור במקרר כ-3-4 ימים ולחמם בתנור לפני שאוכלים.


ניתן כמובן להכין גרסה רגילה עם גלוטן על ידי החלפת הקמח בקמח רגיל.

6 תגובות:

  1. וואו פשוט חלום. אם רק הייתי יודעת הייתי מצטרפת. אני מקווה שאכן שנה הבאה זה יתקיים בצרפת ואני באה :-)
    תודה על המתכון.

    השבמחק
  2. תודה רבה על המתכון...ראיתי תמונה שלך בבלוג טארטלט- תמונה משגעת...
    יום טוב.
    דנה .ל.

    השבמחק