יום חמישי, 28 ביוני 2012

גרניטה, ברד ומה שביניהם: גרניטה אבטיח וערק וגרניטה פירות יער וודקה

אחותי הקטנה יוצאת בימים אלה לחופש גדול. איזה געגוע. חופש גדול. למרות החום העז, הלחות והיתושים אפשר היה להתנחם במזגן ואבטיח קר. לשחק בגינה עם גוגואים, לקום ביקיצה טבעית  ולזלול גלידה או ללכת לים ביום חול. הכל מותר כי זה חופש גדול. ובינתיים, במציאות העכשווית הכנתי ברד מנחם כי אוכל תמיד משמח אותי, להכין, לצלם, לאכול, אני נהנית מכולם. פעם קראו לו ברד, הוא מזכיר לי ילדות נשכחת. כשעוד היה לי חופש גדול. היום כבר קוראים לו "גרניטה". אבל בשבילי הוא עדיין ברד. קר מתוק מרווה וטעים. נוסטלגיה של קיץ, לקטנים ולגדולים (עם ערק או וודקה..). הכנתי מפירות טריים כדי שיהיה קצת בריא, אבל אפשר בכייף להכין מפירות קפואים. הילדים אוהבים עם קש, והגדולים השתגעו על הברד עם וודקה או ערק, ככה עם כפית בסלון מול הטלוויזיה או כמרענן פה שמוגש בין המנות בארוחה חגגית בכוסות שוטים קטנות. במזגן. כי התחיל להיות כאן מהביל לגמרי וזה בדיוק הזמן להתרעננות. וגם לנוסטלגיה...
ברד פירות יער ווודקה
מצרכים לכ-6 כוסות
2 כוסות מים
300 גרם פירות יער מעורבים
רבע כוס סוכר
5 כפות וודקה (לא חובה)

אופן הכנה
  • מערבבים כוס מים עם רבע כוס סוכר. מחממים במיקרו כחצי דקה. מוציאים ומערבבים עד שהסוכר נמס.
  • מכניסים את פירות היער ואת סירופ הסוכר לבלנדר.
  • מוסיפים עוד כוס מים. טוחנים. 
  • מוסיפים וודקה.
  • טועמים ומתקנים - אם חסר סוכר לטעמכם- ניתן להוסיף (מומס במעט מים במקרו). אם חסר וודקה- להוסיף מעט מאוד כי הרבה וודקה תפריע לברד לקפוא.
  • מעבירים לתבנית מתכת שטוחה רחבה ונמוכה.
  • מכינים מכוסה (בניילון נצמד או אלומניום) למקפיא.
  • כל שעה מוציאים ומערבבים עם מזלג.
  • אחרי 3-4 ערבובים (3-4 שעות) משאירים בהקפאה עד להקפאה מלאה. לפני ההגשה מערבבים ומגרדים עם מזלג.
  • מעבירים לכוס ואוכלים עם כפית.
  • אם מכינים לילדים ורוצים להגיש עם קשית, ממתינים מעט לפני ההגשה.


ברד אבטיח וערק
מצרכים לכ-6 כוסות 
4 כוסות אבטיח חתוך לקוביות
חצי כוס מים
5 כפות סוכר
4 כפות ערק


אופן הכנה
  • מערבבים חצי כוס מים עם הסוכר. מחממים במיקרו כחצי דקה. מוציאים ומערבבים עד שהסוכר נמס.
  • מכניסים את האבטיח ואת סירופ הסוכר לבלנדר.
  • טוחנים. 
  • מוסיפים ערק.
  • מעבירים לתבנית מתכת שטוחה רחבה ונמוכה.
  • מכינים מכוסה (בניילון נצמד או אלומניום) למקפיא.
  • כל חצי שעה מוציאים ומערבבים עם מזלג.
  • אחרי 3-4 ערבובים (3-4 שעות) משאירים בהקפאה עד להקפאה מלאה. לפני ההגשה מערבבים ומגרדים עם מזלג.
  • מעבירים לכוס ואוכלים עם כפית.
  • אם מכינים לילדים ורוצים להגיש עם קשית, ממתינים מעט לפני ההגשה.




5 תגובות:

  1. הגרניטות נראות מעולה. בדיוק המשקה למי שלא אוהב אלכוהול, כמוני. מפה אני יכולה לצאת שתויה אבל לא עם הנג אובר או טעם מגעיל של אלכוהול בפה.

    השבמחק
  2. ילדים עדיין משחקים היום בגוגאים וכאלה? חשבתי שהיום "חופש גדול" משמעותו לשבת לבהות בחברותא במחשב.
    הברד אבטיח נראה כל כך מפתה, אפילו בחורף!

    השבמחק