יום חמישי, 21 ביוני 2012

סן פרנסיסקו על המים ושרימפס פעמיים

לפני שהכרתי את עומר (בעלי) לא אכלתי בכלל פירות ים, גם לא דגים או בשר (רק קצת עוף..). לאט לאט עם שנים נפתח בפני עולם קולינארי עשיר ונפלא והתחלתי למלא את כל החסכים, עד כי היום קשה לי לדמיין את חיי בלי הפתיחות והגמישות לנסות מאכלים חדשים מכל המינים והסוגים...
עומר ניסה לשכנע אותי לאכול פירות ים במשך הרבה מאוד זמן, ולאחר טעימות לא מוצלחות בכל מיני מסעדות הזויות ויתרתי על התענוג בנימוק נחרץ וגורף שזה "איכס מצוי".
אלא מה, לפני כמה שנים ביקרנו בסן פרנסיסקו המקסימה והנעימה. משהו באוירה המשוחררת של חופש, העושר הקולינארי ומיליון מסעדות נהדרות על חופי האוקיינוס או דוכנים שמגישים מרק סרטנים עשו לי את זה. מצאתי את עצמי טועמת מכל וכל ונהנית. אי אפשר לומר שזו היתה אהבה ממבט ראשון אבל השינוי היה ברור.
עומר התמלא בגאווה על ההישג שלו ואני התמלאתי בגאווה על העידן החדש בחיי...


מאז חלפו הרבה מכוניות על גשר זהב והרבה מים עברו באוקיינוס ולא רק שהתאהבתי בפירות ים אלא שאני כבר מכינה לי בבית מנות נפלאות וקלות מאוד להכנה.
ישנו חשש גדול להכין פירות ים בבית, אבל למעשה זה בכלל לא מסובך. תשומת לב תוביל למנה מצויינת וחשוב רק להיזהר שלא לייבש את השרימפס, מה שהופך אותו ב-10 שניות לצמיגי ("איכס מצוי"!!).
ההמלצה הגורפת היא לקנות שרימפס טרי.
ראשית, הערצתי לאוכל טרי ובריא חלה גם כאן, עדיף - אם כבר אוכלים- לאכול אוכל טרי בעל ערכים תזונתיים שהוא בהכרח טעים יותר. אני מעדיפה לאכול שרימפס טרי שנתן לנו הים באותו בוקר, מאשר לאכול איזה שרימפס קפוא כבר שנה שנמשה מאיזה נהר בויאטנם.
שנית, אין מה לעשות, התוצאה עם שרימפס טרי טובה הרבה יותר, המרקם פריך עדין וטעים, לעומת מרקם צמיגי של שרימפס קפוא. תאמינו לי ניסיתי בזהירות רבה. התוצאות ברורות.
שלישית, היום יש הרבה מקומות בארץ שניתן למצוא בהם שרימפס טרי (החל משוק הכרמל, השוק בנמל ת"א, וטיב טעם). ובכל זאת, למקרה שחשקה נפשכם בשרימפס ובמקרה בשוק סגור או שאין בנמצא, גם חבילה קפואה (בשום אופן לא "בייבי שרימפס") תעשה עבודה, אבל פחות טובה. 
שרימפס בשום צ'ילי כוסברה ושמן זית


מצרכים לכ-4 מנות
40 יח' שרימפס קלוף
חצי כוס שמן זית
2-3 פלפל צ'ילי אדום פרוס
6 שיני שום פרוסות
חצי צרור כוסברה קצוצה (מי שלא אוהב- אפשר פטרוזיליה)
פפריקה אדומה
מלח, פלפל שחור גרוס
מיץ מחצי לימון

אופן הכנה

  • מחממים שמן זית במחבת גדולה.
  • מכניסים למחבת שום וצ'ילי ומערבבים כ-10 שניות.
  • מוסיפים שרימפס ומערבבים.
  • מוסיפים פפריקה, מלח, פלפל, ולימון ומקפיצים. 
  • מוסיפים כוסברה ומערבבים.
  • מקפיצים כמה דקות (2-3) עד שהשרימפס משנים צבע. (אם השרימפס קפוא הוא לא ישנה צבע צריך להקפיץ כדקה ולטעום).
  • מסירים מהאש ומגישים על לחם.
  • יש לפעול מהר מאחר שהשרימפס מוכנים בתוך דקות אחדות. אפשר לטעום אחד ולראות אם מוכן, להיזהר מאוד מהקפת יתר שהופכת את השרימפס לצמיגי.


שרימפס בסלסת עגבניות פיקנטית


מצרכים ל-4 מנות
40 יח' שרימפס קלוף
6 שיני שום קצוצות
2 פלפל צ'ילי חתוך לעיגולים
5 עגבניות קצוצת
200 גרם רסק עגבניות
רבע כוס מים
עלים מ-4 ענפי טימין טרי
עלים מ-4 ענפי אורגנו טרי
עלים מ-4 ענפי בזיליקום טרי
עלים מ-4 ענפי פטרוזיליה
מלח, פלפל שחור גרוס
 שמן זית

אופן הכנה

  • מחממים שמן זית במחבת. מטגנים עגבניות במשך כמה דקות על אש גבוהה עד שהן מגירות נוזלים.
  • מוסיפים שום, צי'לי ורסק עגבניות ומערבבים.
  • מוסיפים עשבי תיבול (טימין, בזיליקום, פטרוזיליה ואורגנו) ותבלינים (מלח, פלפל) ומערבבים.
  • מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות.
  • לפני ההגשה מחממים שמן זית במחבת נוספת. מוסיפים שום ומערבבים. מוסיפים שרימפס ומקפיצים כ-2 דקות עד שהשרימפס משנים את צבעם (אם השרימפס קפוא הוא לא ישנה צבע צריך להקפיץ כדקה ולטעום).
  • מעבירים את השרימפס לסלסת עגבניות מערבבים על אש נמוכה במשך כמה שניות ומגישים חם עם לחם.
  • הכי כייף להגיש במחבת ולאכול בידיים עם חלה או בגט טרי.



3 תגובות: