יום שני, 16 באפריל 2012

משהו קטן וטוב: בוריקיטס מבצק קוטג מהיר במילוי גבינות

אני מאוד אוהבת לגוון בארוחות ערב במהלך השבוע או בארוחות בוקר של שבת. אז כשלא מתחשק לי להכין בצק שמרים, ללוש ולהמתין לתפיחה ארוכה, אני מכינה בצק גבינה קל ופשוט שגוזל 5 דקות הכנה בלבד. המתכון במקור מספר בישול ישן שמצאתי בבית, שניסיתי כמה פעמים בעבר והיה זכור לי כאחלה בוריקיטס, רק שבפעם האחרונה שהכנתי, לא ממש היתה לי גבינה במקרר ולא את חומרי המלית, אז אלתרתי בצק קוט'ג (ומלית מקוט'ג, בולגרית ופרמז'נו)  והתוצאה היתה מופלאה!
לא יאמן איך הקוטג' הקפיץ את הבצק והפך אותו לרך ומעודן. גם המלית יצאה מוצלחת במיוחד כשהשתמשתי בקוטג' במקום גבינה לבנה.
אז בהחלט נהנינו לגוון עם בוריקיטסים מפנקים טעימים. לא לשכוח - חובה להגיש עם ביצה קשה, מלפפון חמוץ, עגבנייה ושמנת חמוצה.
הבוריקיטס מתאימים בהחלט לארוחת בוקר מפנקת של שבת או לארוחת ערב של אמצע שבוע בהיותם קלים ופשוטים להכנה, ומובטח שיחוסלו בתוך מספר דקות...



בוריקיטס מבצק קוטג' מהיר במילוי גבינות
כ-30 יחידות בוריקיטס קטנים
מצרכים
לבצק
2.5 כוסות קמח רגיל
חצי שקית אבקת אפייה
200 גרם חמאה רכה מאוד
ביצה
קופסת קוט'ג פחות 4 כפות (שומרים אותן למלית)
רבע כפית מלח

למלית
4 כפות קוט'ג
50 גרם גבינת בולגרית מפוררת
25 גרם פרמז'נו איכותית מגוררת
1 ביצה
פלפל שחור


אופציה: למרוח ביצה ולפזר שומשום  על הבוריקיטס לפני האפייה

 אופן הכנה
  • מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה ולשים כ-3  דקות עד שמתקבל בצק חלק ואחיד. מניחים עטוף בניילון במקרר לשעתיים (רק אם יש זמן, לא חובה).
  • מכניסים את חומרי המלית לקערה ומערבבים.
  • מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-1 ס"מ.
  • קורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן (בקוטר של כ-7 ס"מ).
  • מניחים חצי כפית מלית במרכז כל עיגול.
  • מקפלים לחצי (כך שמתקבל חצי עיגול ) ומהדקים.
  • מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • מורחים את הבוריקיטס בביצה ומפזרים שומשום (לא חובה).
  • מכניסים לתנור לכ-15 דקות אפייה ב-180 מעלות. הבוריקיטס מוכנים כשהם מזהיבים גם בתחתיתם.



14 תגובות:

  1. הכנתי אתמול ויצא ממש מעולה והבצק אחד הקלים ביותר שהכנתי!
    שידרגתי את המתכון מעט כאשר הוספתי קוביה של בזיליקום טחון - חצי לבצק וחצי למילית.
    בנוסף לא היה לי פרמז'ן במקפיא אז החלפתי בגבינת טל עמק מגורדת.
    אני מנחשת שאם פרמז'ן זה ייצא עוד יותר מדהים.

    הבאתי 5 אחרונים היום לעבודה כי גברברים שלי טחנו את 20 האחרים במרץ.
    http://www.facebook.com/diananemolkin

    השבמחק
  2. איזה כייף לשמוע!! גם הבזיליקום רעיון מגניב..

    השבמחק
  3. אפשר להכין עם ריבועי בצק עלים במקום הבצק המוצע כאן?

    השבמחק
    תשובות
    1. בהחלט אפשר להכין מבצק עלים. אבל זה לא יהיה בוריקיטס אלא פשוט בורקס רגיל במילוי מצויין שבמתכון...
      בוריקיטס הוא מהבצק שמופיע במתכון. אני פחות אוהבת בצק עלים, אבל למי שאוהב בהחלט ניתן להכין בורקס במילוי שבמתכון.. בהצלחה :)

      מחק
  4. הכנתי לשבת ויצא מעולה!
    הבצק יצא לי קצת דביק והבורקיטוס נפתחו באפייה
    אבל זה לא גרע מהטעם...
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה! כייף לשמוע שהיה לכם טעים! אם הבצק יוצא לך מעט דביק אפשר להוסיף מעט קמח ולעבוד איתו בידיים רטובות. בנוסף, אפשר גם להדק היטב את הבוריקיטוס לפני האפייה - אפילו עם מעט מים או ביצה כדי שלא יפתחו. שבת נפלאה שתהיה!

      מחק
  5. האם ניתן למלא במילוי בשר טחון גם? תודה, מירי

    השבמחק
    תשובות
    1. בוודאי, תראי את המתכון לאמפנדס שפורסם אתמול 23.7.12 יש מילוי בשר טעים או כל מילוי בשר שאת אוהבת!

      מחק
  6. הגבתי גם באתר של נענע אבל אני חייבת לציין שהבורקיטס יצאו נהדרים ומושלמים! פעם שנייה שהכנתי אותם לסופ"ש וחבר שלי מרוצה :) השילוב של הקוטג' החמאה והקמח יוצרים את הבצק הפריך המושלם (היו לי נסיונות כואבים עם בצק פריך שהיה שומני מדי או קשה מדי)וזה מושלם :)
    הבעיה הקטנה היא המלית שהיא קטנה מדי ביחס לכמות אבל זה לא כזה נורא .
    תמשיכי ככה ושתהיה לך שנה טובה ומתוקה:)

    השבמחק
  7. האם אפשר להקפיא לפני אפייה?

    השבמחק
  8. היי. רוצה להכין בפעם הראשונה אבל לא הבנתי לגבי אבקת אפיה (יש לי בבית קופסת אבקת אפיה): כמה זה יוצא חצי שקית במשקל או בכפיות? או שהכוונה לחצי שקית מהשקיקים הקטנים האלה? תודה

    השבמחק