יום שני, 8 באוקטובר 2012

עוגיות שוקולד במילוי נוטלה

אני סבורה שגם למי שלא מאמין בריטואלים דתיים כאלה ואחרים, הרי שיש משהו מאוד מיסטי, מסתורי ורומנטי במחשבה על מלאכי שמיים לבושי לבן נושאים את גורלינו בידיהם בימים אלה של חודש אלול, מחליטים האם נחתם בספר החיים השנה. המחשבה הזו כל כך ציורית ובראשיתית שהיא מחזירה אותי למחוזות אחרים בילדותי, כשלמדנו בכיתה ב' על שימחת תורה, ומנהגי החג. כשקנינו במכולת דגלים ועליהם ציורי ילדים שמחים בלבן, חוגגים הקפות של שמחת תורה ושיפדנו על ראש הדגל תפוחים מסוכרים. משונה קצת, אבל כך עשינו. היום, אאחל לכולנו שיהיו רק בשורות טובות ומתוקות השנה. אבל הפעם לא עם תפוחים מסוכרים (דבר די נורא למי שטעם אי פעם) אלא עם עוגיות שוקולד שוקולדיות במיוחד במילוי נוטלה.
את המתכון הזה לקחת מ- Sweet Paul Magazine המגזין המעלף של הבלוג המצליח Sweet Paul. הילדים שקיבלו את העוגיות בחבילות החג שהכנתי, התענגו על עוגיות השוקולד העשירות הללו, אותן מילאתי בנוטלה במקום לטרוח להכין גנאש (שבינינו, זה לא ממש טירחה...). בנוסף הוספתי מעט סוכר והפחתתי את כמות הקקאו ליצירת טעם קצת פחות מרוכז. 
חלק מהמבוגרים התלהבו מאוד, לחלקם העוגיות היו מרוכזות מאוד. אני אוהבת ובעיני הן יאמי נהדר לפתוח איתו את השנה ובכלל. 
                 
עוגיות שוקולד במילוי נוטלה של Sweet Paul Magazin
מצרכים לכ-20 עוגיות בקוטר 3-5 ס"מ
60 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום בהיר
1 ביצה
1 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
1 ו-3/4 כוסות קמח
חצי כוס אבקת קקאו.

למילוי : שוקולד נוטלה
או 
למי שמעוניין לטרוח על גנאש:
1/4 כוס שמנת מתוקה
115 גרם שוקולד מריר/חלב קצוץ

אופן הכנה
  • לחמם תנור לחום של 190 מעלות.
  • לערבב בקערה (עם מטרפה או במיקסר) חמאה מומסת וסוכר עד לקבלת תערובת קרמית.
  • להוסיף תמצית וניל, חלב, קמח, ביצה ואבקת קקאו ולערבב עד לקבלת בצק אחיד.
  • בעזרת 2 כפיות לסדר בשתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה כדורים קטנים מהבצק (הבצק דביק ורך ולכן משתמשים בשתי כפיות, עם אחת מרימים תערובת ועם השנייה מחלצים את התערובת לתבנית).
  • אופים כ-10 דקות עד שהעוגיות מתחילות להתבקע והן רכות למגע (הן לא מתקשות בתנור).
  • מצננים.
  • ממלאים בנוטלה ומכינים סנדוויצים מהעוגיות.
  • מי שממלא בגנאש: ממיסים במיקרוגל שוקולד ושמנת בפולסים קטנים של 15-30 שניות עד שהשוקולד כמעט נמס. מערבבים במרץ על להמסה מלאה של השוקולד. מצננים מעט וממלאים את העוגיות.
  • שומרים במקרר כ-3-4 ימים.


11 תגובות:

  1. תמונות מקסימות של הילדים :))

    השבמחק
  2. רציתי להגיד תמונות מקסימות אבל השיגו אותי אז...
    תמונות נפלאות!

    השבמחק
  3. התמונות שלך!! מה זה?? שאפו.

    השבמחק
  4. אני משוגעת על שוקולד!! ( נעים להכיר..)
    מגרה לגמרי...כמובן שתמונות הורסות ומלאות סטייל.

    השבמחק
  5. אוי...
    הכנתי וזה יצא יותר כמו בלילה של עוגה מאשר בצק של עוגיות. לא כ"כ ידעתי מה לעשות עם זה. בסוף אפיתי בתבנית של מאפינס. יצא סביר. לא יותר :-(

    השבמחק
    תשובות
    1. מוזר כי אצלי הן יצאו עיסה ממש וושמרו על צורתן באפייה... לא נורא קורה :)

      מחק
    2. מוזר כי אצלי הן יצאו עיסה ממש וושמרו על צורתן באפייה... לא נורא קורה :)

      מחק