יום שני, 15 באוקטובר 2012

סלט פסטה ועגבניות צלויות

אני הכי בן אדם של קיץ, אוהבת שמש שמאירה לי את הלב ועושה לי מצב רוח, את הים והימים הארוכים. אך לא ניתן להתנגד לעונות השנה, או להתעלם מההשפעה החיובית של שינוי, צמיחה, זרימה וההתחדשות אנרגטית שהן גורמות. תיכף יגיע החורף, ויהיה כאן קריר. אני אחמם את ימי עם מרקים ושפע של תבשילי קדירה עשירים ומפנקים. זה יהיה נחמד להתכרבל בבית עם ספל תה, עוגיות ואיזה ספר מהפנט. אבל בינתיים אנחנו בין לבין, עונת המעבר מבלבלת, מחשיך מוקדם אבל עדיין חם, לפעמים יש טפטוף לא משכנע, ומצג האויר מתלבט. כנראה שגם היקום אוהב את הקיץ. ואני? שמחה שיש עוד כמה ימי חסד לפני שהחורף ישתלט. 
לאחרונה אני מרבה להכין סלט פסטה עם עגבניות צלויות. הכנה זריזה, ומתקבלת מנה קלילה, שמתאימה בדיוק לעונה הזו שהיא בין לבין, לא חמה וכבדה אך גם לא סלט קר לגמרי. מתאימה לארוחת צהרים או ערב. תבחרו. לי זה פשוט טעים.
סלט פסטה עם עגבניות צלויות
מצרכים לכ-2-3 מנות

250 גרם (חבילה קטנה) של פסטה קצרה בצורה שאוהבים
כ-20 עגבניות שרי חצויות (אפשר 4 עגבניות גדולות פרוסות או לערבב בין סוגי העגבניות השונים)
עלים מ-4 ענפי טימין או חצי כפית טימין מיובש
עלים מ-4 ענפי אורגנו או חצי כפית אורגנו מיובש
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
100 גרם בולגרית 5% מפוררת בידיים או חתוכה לקוביות
שמן זית בנדיבות
חופן אגוזי מלך או צנוברים טריים או קלויים מס' דקות על מחבת
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות גדושות של ממרח עגבניות מיובשות

אופן הכנה

  • לחמם תנור ל-200 מעלות.
  • לסדר את העגבניות החצויות בתבנית מרופדת בנייר אפייה
  • לתבל את העגבניות במלח, פלפל שחור, טימין ואורגנו ולשפוך מעל שמן זית בנדיבות.
  • לאפות את העגבניות במשך כ-15-20 דקות עד שהן מגירות נוזלים ונצלות.
  • בינתיים להכין את הפסטה לדרגת אל דנטה לפי הוראות היצרן.
  • לסנן ולשטוף במעט מים.
  • להכניס את הפסטה לקערה גדולה.
  • לשפוך מעליה את העגבניות הצלויות עם מיציהן.
  • להוסיף 2 כפות גדושות של ממרח עגבניות מיובשות, ובלסמי ולערבב.
  • להוסיף פטרוזיליה, צנוברים, ובולגרית ולערבב.
  • ניתן להגיש מיד, וניתן לשמור במקרר. הפסטה סופגת את הטעמים והסלט טעים מאוד גם יום אחרי. 

גיוונים: אפשר להוסיף שן שום מגוררת, להכין עם בליזיקום במקום פטרוזילה, להוסיף זיתים, או להשתמש בסוגים של עגבניות. תתפרעו להנאתכם.

6 תגובות: