התחלנו לחפש דירה. זה קשה. זה מתיש. ויחד עם זאת מרגש בטירוף. בין המצב הכלכלי, למחירי הדירות ההזויים אני מסתובבת ברחבי העיר מקפצת מאזור לאזור ושוקלת איפה מרגיש לי טוב להיות בו (ובו זמנית שווה למשכן אותי, ואת עומר, ועוד כמה איברים). בכיתה א' למדתי חשבון עם בדידי עץ צבעוניים בקלמר גי'נס כחול. לא דימיינתי שבעתיד אחשב משכנתאות. אווווווו...... למרות שהמילים "שיעבוד" ו"משכנתא" אינן זררות לי מתוקף עיסוקי, עדיין אני מרגישה שהן כל כך רחוקות, שייכות לעולם אחר, של מבוגרים, שהוא רחוק ושונה ממני, שהרי אני עוד ילדה בארץ לעולם לא, היפה הרגועה והשמחה, שם משחקים בבדידים ולא במשכנתאות.
אז בינתיים, אני בין חלום למציאות, בין ארץ לעולם לא למשכנתא, מחכה לדירה המושלמת שאכנס אליה והיא תדבר אלי, ואני אוהב אותה ממבט ראשון. היא לא צריכה להיות הכי יפה, ולא הכי חדשה (אין לי כסף לזה ממילא, קצת שכנוע עצמי לא הרג אף אחד), אבל כשאכנס אליה אני אדע שנועדנו לבלות את השנים הקרובות ביחד.
ובינתיים, אני אתנחם בעוגה הכי מתוקה ומהממת שאכלתי השנה. באחריות. עוגת הקראק פאי של ממפוקו. מתכון משנות ה-60, מסעדה ניו יורקית טרנדית שחידשה את המתכון וקראה לעוגה הממכרת קראק פאי בשל תגובות הקהל. אנחנו טעמנו אותה בקפה 48 בנחלת בינימין והתאהבנו. נפלנו מהרגליים ממש וזה ממש לא קורה כל יום. היו אחרים שאמרו שהיא מתוקה מידי. על טעם ועל ריח... בכל מקרה היא שווה ניסיון. אין דרך יפה להגיד את זה : העוגה די מכוערת. אבל אל תסתכלו בקנקן, היא מפתיעה בטירוף! בין שתי שכבות קרנצ'יות נח לו מילוי נימוח, מתוק וטעים, שלא תוכלו להפסיק ליישר את התבנית. לחיי הבדידים!
העוגה מכילה כמויות אדירות של סוכר, חמאה ושומן. אבל חברים: חיים פעם אחת אל תאכלו רק נענע!!!
קראק פאי של ממפוקוהעוגה מכילה כמויות אדירות של סוכר, חמאה ושומן. אבל חברים: חיים פעם אחת אל תאכלו רק נענע!!!
לתבנית פאי 26 או לתבנית 24 (ישארו שאריות שניתן להכין בתבנית 10 ס"מ)
עוגיות שיבולת שועל לקראסט
2/3 כוס פלוס כף קמח
1/8 כפית אבקת אפיה
1/8 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
100 גרם חמאה רכה
1/3 כוס סוכר חום בהיר
3 כפות סוכר לבן
1 ביצה
כוס מחוקה של שיבולת שועל טחונה (רוכשים גרסה כזו)
אופן הכנה:
- לחמם תנור ל-190 מעלות.
- בקערה בינונית ערבבו אבקת אפיה, סודה לשתייה מלח וקמח,
- בקערת מיקסר ערבבו סוכר חום, סוכר לבן וחמאה.
- הוסיפו את הביצה וערבבו.
- הוסיפו את הקמח לאט תוך כדי ערבול.
- שפכו את התערובת לתבנית 20*30 ואפו עד שמזהיב (כ-15-20 דקות).
- צננו ופוררו בידיים או בבלנדר מוט או מעבד מזון.
מצרכים לקראסט
עוגיות מפוררות
50 גרם חמאה מומסת
1 וחצי כפות סוכר חום
1/8 כפית מלח
ערבבו את כל המצרכים היטב עד לקבלת תערובת אחידה והדקו לתבנית כולל השוליים.
מילוי
1 וחצי כוסות סוכר לבן
3/4 כוס פלוס 3 כפות מחוקות סוכר חום בהיר
1/4 כפית מלח
1/3 כוס פלוס כף אבקת חלב
200 גרם חמאהמומסת
3/4 כוס פלוס 2 כפות שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
8 חלמונים
אופן הכנה
- חמם תנור ל-170 מעלות
- בקערה גדולה ערבבו (במקסר או עם כף), סוכר, מלח ואבקת חלב. הוסיפו חמאה מומסת, תמצית וניל ושמנת מתוקה.
- הוסיפו לאט את החלמונים.
- שפכו את המלית לקראסט.
- אפו בחום של 180 במשך 15 דקות. הנמיכו את החום לחום של 160 מעלות ואפו כ-45-60 דקות עד שהמלית מתייצבת (המרקם שיתקבל יהיה כמו של פאי פקאן).
- צננו. להגיש קר ולזרות אבקת סוכר מעל לפני ההגשה.
- טעים.
בדיוק השבוע היה פרק של מרתה סטוארט שהם הכינו את זה (מקריות?).. :)
השבמחקאיזה קטע! לא ראיתי...לגמרי מקריות... המתכון פורסם בלוס אנגלס טיימס באינטרנט...
מחקכל כך מכירה את ההרגשה לגבי הדירה.
השבמחקגם אני בין מעברי דירות כרגע ומחכה להכנס לדירה שמצאתי
ובה הרגשתי את אותה הרגשה שכתבת עליה :)
יש לי רשימה של מתכונים שפירסמת שרק מחכים להכנס לפעולה :)
בהצלחה לנו יקירה.. מחזיקה אצבעות גם לך...
מחקאיפה קונים אבקת חלב? תודה
השבמחקבחנויות שמתמחות בקונדיטוריה אני קניתיבשוק לוינסקי יש כמה חנויות קונדיטוריה
מחקבקפה 48 העוגה מוגשת שהקראסט גם מכסה את העוגה . איך מגיעים לכך מבלי שהפרורים יפלו לתוך המלית.
השבמחקגם אני חשבתי שהקראסט מכסה את המלית אבל לא... האפייה של המלית יוצרת קראסט נוסף מעל, והיא נהיית קראנצית...
מחקהיי
מחקטעמתי את העוגה ואני כמעט בטוחה שהחלק העליון היה קראסטי כמו הבסיס
אבל כעת אני כבר לא בטוחה....
אגב הכנתי את הפאי לפי מתכון שהובא באוכל טוב של מאקו. הכנתי בדיוק לפי ההוראות וקיבלתי אסון קולינארי... המתכון שהובא מטעה ומאוד לא מדויק.
היתה תגובה של טוקבקיסטית על כך שקראתי לצערי בדיעבד [אם הייתי קוראת קודם מן הסתם לא הייתי מכינה] ומיד נמחקה.צר לי על החומרים היקרים [600 גר חמאה 13 ביצים ושמנת מתוקה] העבודה ואכזבת משפחתי שחיכתה בקוצר רוח לפאי שהוזבל.חוסר אחריות מצד העורכים שלא בודקים את המתכון לפני שמפרסמים
המתכון שלך הוא הפרויקט הבא בתור לניסוי, מה שאומר שלא התייאשתי
ביי
איזה יופי שלא התייאשת, מקווה שתהיי מרוצה.. גם במתכון שנלקח מהלוס אנגלס טיימס עשיתי כמה שינויים (לדוגמא במשך האפייה) כדי שיצליח... לי זה יצא סבבה , כמו בקפה 48, שם טעמתי אותה, והייתי מאוד מרוצה...
מחקתודה
השבמחקאדווח כשאכין...
אז ככה הכנתי והפעם לא נכשלתי כמו במתכון הקודם אך גם לא הגעתי לתוצאה המקווה.
השבמחקלא יודעת איפה טעיתי: הבסיס לא היה כל כך קראנצי המלית לא מספיק גבוהה יהכיסוי רק השחים אך לא הפך לקראנצי.חייבת לציין שהכנתי לפי ההוראות שהובאו פה.
בכל אופן תודה .