יום שני, 22 באוקטובר 2012

פולנטה אפויה עם תוספות

התקופה הזו היא תקופת מעבר בין עונות ובשבילי גם תקופת מעבר בין דירות, מלאה בעשייה, בנתונים, במחשבות, במשאים ומתנים, פגישה עם בעלי מקצוע, מוכרים, קונים, מספרים, חישובים, רגשות שמציפים אותי והרבה הרבה שמחה וחדוות יצירה והתחדשות. בכל המערבולת הזו אני משתדלת להרגיש כמו בשיר של אביתר בנאי, את ציפור הנפש שרה לי שיר חדש חדש שיאיר את הלב ומיתריו. וכשאני רוצה קצת שקט מהכל, מקום שבו הכל נעצר וההתרגשות מתמתנת ומפנה מקום למשהו שלו ואחר, אני נכנסת למטבח. אני חסרת מנוחה וחסרת סבלנות לאחרונה, הכל בציפייה לבאות, יודעת שהיקום מחייך אלי עכשיו, רוצה כבר לראות תוצאות, ופשוט להיות במקום החדש. חוסר השקט ניכר גם בבישול, אני מכינה לי מנות קלות, זריזות שלא דורשות הרבה התעסקות ומחשבה. פולנטה היא פתרון מצויין. אפשר להכין כדייסה עם תוספות שאוהבים (שמנת חמוצה, פרמז'ן, עגבניות צלויות, פטריות מוקפצות, וכו) ואפשר לצנן לאחר הבישול. לתת לפולנטה להתמצק ולהכניס לתנור לצלייה. מתקבלת פולנטה אפויה קרנצ'ית וטעימה שגם אותה אני אוהבת לנשנש לצד תוספות אהובות (כמו שפירטתי לעיל). בריא טעים קליל ומעניין. אני מכינה את התערובת ללא שמן וללא חמאה (בשביל הבריאות) אך הפרמז'ן וחלב העיזים נותנים תחושה קרמית וטעימה. לחולי החמאה - תוסיפו קצת- ברור שזה טעים. אומנם יש מספר שלבים אך בסך לא מדובר בהרבה עבודה, והתוצאה טעימה ובריאה.

פולנטה אפויה עם תוספות

מצרכים לכ-4 מנות

3/4 כוס קמח תירס (לא אינסטנט)
1.5 כוסות מים
חצי כוס חלב עיזים
מלח, פלפל שחור
עלים מ-4 ענפי טימין או חצי כפית טימין מיובש
רבע כפית אורגנו מיובש
50 גרם פרמז'ן מגורר ועוד כ-30 גרם לפיזור במהלך האפייה.

אופן הכנה:

  • שופכים מים וחלב עיזים לסיר גדול.
  • מדליקים אש בינונית ושופכים פנימה בזרם דק את קמח התירס תוך טריפה מתמדת עד שמתקבלת תערובת חלקה. ממשיכים לערבב עד לרתיחה.
  • לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומערבבים מידי פעם (בכף עץ או מטרפה- עדיף). עד שהתערובת מסמיכה (כ-15-20 דקות לערך).
  • מסירים מהאש. מוסיפים פרמז'ן ומערבבים היטב. שופכים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. אני אוהבת לשפוך לתבנית 20*30 או לתבנית תנור גם אם הפולנטה לא מכסה את כל השטח(לפולנטה בעובי של כ-1.5 ס"מ).
  • מצננים עד שהתערובת מתמצקת (כחצי שעה).
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כרבע שעה. מוציאים ומפזרים פרמז'ן. אופים רבע שעה נוספת עד שהפולנטה מתמצקת ומזהיבה, והפרמז'ן מזהיב.
  • מצננים. לאחר הצינון ניתן לפרוס למשולשים, ריבועים או מה שאוהבים (אפילו כוכבים).
  • מגישים כמו שהוא (ניתן לחמם במיקרו או בטוסטר, תנור), או עם תוספות: פטריות מוקפצות, גבינת שמנת, עגבניות צלויות בתנור (מתכון כאן), או פסטו (מתכון כאן), או כל תוספת אחרת שאוהבים.


9 תגובות:

  1. נראה טעים מאוד, הילדים שלי עוד לא ניסו ואת עושה לי חשק להכין להם משהו שהם לא מכירים. תודה על המתכון

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה מקופלת! מקווה שהם יגיבו טוב..! דש..

      מחק
  2. הזכרת לי כמה אני אוהבת פולנטה!
    מקסים

    השבמחק
  3. שלום לאדונית התבלינים! אני מאד אוהבת ממליגה (רומניה)יש לי מספר שאלות:
    1) מה זה קמח אינסטנט? (יש לי בבית קמח רגיל תירס של ממליגה)
    2) אם אשתמש בחלב רגיל ולא עיזים (לא אוהבת) האם זה ניתן?
    3) אם אני רוצה להכין את זה כתוספת לבשרי במקום החלב והגבינה מה ניתן להחליף?
    אודה לך אם תוכלי להשיב לי כמה שיותר מהר כי אני רוצה להכין להיום בערב.
    נ.ב. הכנתי את הפאי עם הבשר והחצילים פעם הראשונה היום אני מקווה שזה יהיה טעים! תודה shila

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, אין בעיה להכין מחלב רגיל או מציר עוף/בשר אם את לא רוצה חלבי. לגבי הקמח קמח תירס זה מצויין. יש מקומות דמוכרים אינסטנט ואז זה כתוב על הקופסה זה מוכן תוך דקה ויוצא קשה בגלל זה אני לא ממליצה.

      מחק
    2. שבת שלום ומבורך! תודה על התשובה המהירה!shila

      מחק
  4. הפולנטה יצאה מהתנור ונחטפה.
    יצאה טעימה להפליא, למרות שלא הכנסתי טימין (לא היה בבית).
    אגב, למקרים שכן יהיה בבית, מתי כדאי להכניס אותו?
    הוא כתוב ברשימת בחומרים אך לא מוזכר בשלבי ההכנה.
    האם יחד עם הערבוב של הקמח תירס עם החלב והמים או אחרי שכבר הופך לדייסתי מספיק ולפני האפיה?

    השבמחק
    תשובות
    1. כייף לשמוע :), כדאי להוסיף טימין במהלך הבישול למיצוי הטעם..

      מחק