יום שני, 4 בפברואר 2013

מרק דלעת


חורף. סערה משתוללת בחוץ. הגשם דופק על חלוני, וגם נוזל קצת הביתה. ככה זה כשמתקינים לך חלונות לא אטומים.... אני מתסכלת על החלון הנוזל, מושכת באף הדולף והלב מתמלא לי בקור. "סבלנות" הם אומרים. "מתקנים נזילות רק בקיץ. כשמתייבש ומתחמם". מבין קשת התכונות שקיבלתי, הכי התקמצנו עלי בסבלנות. ככה יצא - שסבלנות אין לי. אני כל הזמן שואלת את עצמי למה לא יכול להיות כאן כל הזמן קיץ?? בא החורף, ממלא אותנו בקור, בגשם, בשפעות ובנזילות ואנחנו אמורים  לחכות לקיץ כדי שיתייבש... זה נשמע כמו קלישאה אבל לפחות לחורף יש מרק (נכון אפשר גם בקיץ, אבל גם חולת מרקים כמוני לא נהנית לאכול מרק ב-40 מעלות וב-100% לחות). אם מתחשק לכם - יש לפחות ברכה אחת שמגיעה עם החורף הזה, הרי שהיא התכרבלות במזגן ולגימה ממרק דלעת עשיר. פזרו פרמז'נו ונשנשו איזה טוסטון קלוי ליד, ושיחקתם אותה.

מרק דלעת
מצרכים ל-6 מנות
300 גרם דלעת
2 בטטות בינוניות
1 תפוח אדמה
2 גזר
1 בצל
3 שיני שום
ציר עוף/ירקות לכיסוי
עלים מ-4 ענפי טימין או חצי כפית טימין מיובש
עלים מ-4 ענפי אורגנו או חצי כפית אורגנו

אופן הכנה

  • קולפים את הירקות.
  • חותכים לקוביות ומכניסים לסיר גדול.
  • מכניסים תבלינים ומכסים בציר.
  • מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד שהגזר רך.
  • מגישים חם.
  • ניתן להגיש עם טוסטונים (פשוט לחם קלוי בטוסטר), פרמז'ן מגורר, או כף יוגורט כבשים במרכז.


תגובה 1:

  1. כל כך כתום, מושלם וחורפי, רוצה לנסות לקראת שבת...אני מתה על דלעת

    השבמחק