יום שני, 11 בפברואר 2013

אוזני המן בשלושה מילויים שוקולד או טחינה-חלבה או אגוזים-דבש

בנסיכה הקסומה הענק אומר "אל תבטחו באנשים עם מסכות". זה כנראה ממש נכון. כל הזמן אנחנו עם מסכות. לובשים חליפה ו"מסכת עבודה", חוזרים הביתה ומחליפים למסכת "השכנה הטובה" לבקש כוס סוכר. כל יום, כל השנה, מחליפים תפקידים, עשרות פרצופים, המון מסכות. תלוי מי עומד מולנו. הן כבר חלק מאיתנו כנראה מכח ההרגליות, כבר לא מבחירה. אבל לפחות פעם בשנה, יש לנו זכות, גדולים וקטנים לבחור מסכה, ללבוש תחפושת, הפעם מבחירה . באופן אירוני דווקא בפורים יש לנו אפשרות להיות מי שאנחנו בוחרים. נסיכה קסומה או מכשפה רעה. לא טובה ומתוקה בגלל DNA נתון ולא כעוסה וחמוצה בגלל שעיצבנו, אמרו עשו או ביקרו.  בחירה חופשיה בתחפושת לערב אחד. אחח... איזה חג. הכי אמיתי שיש.
ובתחום האהוב עלי- האוכל. שהרי נגזר עלינו כיהודים לאכול כמויות עצומות של אוכל בכל חג שבא עלינו לטובה. לפחות בפורים מדובר במתוקים, באופן שהופך אותו לאחד החגים האהובים עלי. חצי שעה עבודה גג ויש לכם אוזני המן פריכות, רכות ומעניינות.
אוזני המן בשלושה מילויים
מצרכים לבצק לכ-20 יחידות
כוס קמח מנופה
רבע כוס אבקת סוכר
רבע כוס שקדים טחונים
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות -קרה מאוד)
2 כפות מים קרים
ביצה

למלית אגוזים דבש
חופן אגוזי מלך
חופן פקאנים טבעיים
חופן שקדים טבעיים
3 כפות גדושות של דבש

טוחנים את כל חומרי המלית יחד בבלנדר מוט

למלית שוקולד חלבה
קוביות שוקולד כמספר אוזני ההמן שרוצים למלא
50 גרם חלבה חתוכה לקוביות של חצי ס"מ על חצי ס"מ כמספר אוזני ההמן שרוצים למלא (אפשר גם חלבה מפוררת)

למלית חלבה טחינה
3 כפות טחינה מעורבבות עם 5 כפות דבש
50 גרם חלבה מפוררת

אבקת סוכר להגשה


אופן הכנה
  • מכינים את הבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה ולשים בידיים עד שמתקבל בצק חלק במשך מספר דקות. להזהר מלישת יתר שתהפוך את הבצק לקשה. אם משתמשים במקסר, יש לערבב בפולסים קטנים עם וו ללישה במשך כדקה, עד שהחומרים מתחילים להתאחד ולהשלים את פעולת הלישה בידיים.
  • מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכחצי שעה כדי שהבצק יהיה נוח לעבודה.
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי של חצי ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת חותכן או כוס.
  • מניחים במרכז כל עיגול מעט מלית.
  • למלית אגוזים: מניחים במרכז העיגול רבע כפית תערובת אגוזים.
  • למלית טחינה חלבה: מניחים במרכז העיגול רבע כפית תערובת טחינה- דבש ומפוררים מעט חלבה מעל.
  • למלית שוקולד חלבה: מניחים במרכז העיגול קוביית שוקולד ומפוררים מעט חלבה מעל.
  • מקפלים את הדפנות ב-3 מקומות כדי שתיווצר אוזן המן. מומלץ להרטיב את הדפנות במעט מים כדי שלא יפרדו באפייה. אם במהלך הדקות הראשונות של האפייה האוזניים מתחילות להפתח, לא להילחץ (! זה כלל!), לפתוח את התנור, להוציא הזהירות את התבנית, להדק בידיים את הדפנות שנפתחו ולהחזיר לאפייה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-10 דקות עד שהאוזניים מזהיבות.
  • מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר.
  • שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר עד שלושה ימים.



4 תגובות: