יום שני, 14 במאי 2012

חיוכים בלבן: עוגות גבינה בכוסות אישיות עם דובדבנים ופירורי עוגיות לוטוס



בוקר יום שישי. אני מתעוררת לאט. הכיור מלא כלים, ויש ערימות של כביסה. ואני- מאושרת. בחוץ השמש מחייכת, השמים כחולים והמקרר שלי מלא בחומרי גלם מעניינים ויפים שרכשתי אתמול, לאחר שצעדתי לאיטי לאורך הירקון וחציתי את הפארק עד שהגעתי לשוק האיכרים. רכשתי דובדבנים אדומים חמצמצים, דובדבני אמרנה משומרים ומתוקים, שוקולד לבן ועוד ירקות מעניינים שעוד יככבו בפוסטים הבאים. יש בי שימחה גדולה על הטוב שנפל בחלקי, על שזכיתי למצוא את הדרך להנות מרגעים יפים כאלה. לשים לב לפרטים הקטנים, סתם כך ביום חולין, פרטים שגורמים לי לחייך, כמו להתעורר לבוקר שישי רגוע בפתחו של הקיץ. כמה כייף שיש ים. או לדוגמה, לאחר שחיכיתי כל כך הרבה לדובדבנים (שפוקדים אותנו פעם בשנה לפרק זמן כל כך קצר), ממש שמחתי והתרגשתי למצוא דובדבנים בשוק האיכרים ומיד רכשתי לי שתי חבילות ששימשו אותי בהנאה רבה בסוף השבוע. שמחות קטנות של יום חולין שיוצרות לי עולם של חיוכים....
ואם בחיוכים עסקינן, אז בחרתי לשדך לעוגת השבועות שלי דובדבנים. וזה למה? כי במדינה המדהימה שלנו יש פירות וירקות רב עונתיים כל השנה, ומעטים הזנים שנמצאים כאן פרקי זמן קצרצרים כל כך כמו הדובדבנים. פרי שכזה כל כך חגיגי ומקסים שראוי שיככב בשולחן החג בשבועות, שכן לא רק שהוא פרי נדיר ביופיו ובטעמו - ממש חיוך של הטבע, אלא גם שהחמצמצות  של הדובדבן משתלבת נהדר בתערובת המתוקה והעדינה של השוקולד לבן והגבינה. וכיאה למי שאוהבת קיצורי דרך, במקום פירורים שטורחים ומכינים במיוחד לעוגת גבינה ופירורים קלאסית, שידכתי לתערובת גבינה ושוקולד עוגיות לוטוס בטעם קרמל, שטעמן החזק מתאים בהרמוניה מושלמת לחמצמצות של הדובדבנים והמתיקות של השוקולד והגבינה. ועל מנת להשלים את החגיגה הוספתי דובדבני אמרנה מתוקים ונפלאים שמוסיפים מתיקות וצבע. כייף. הקינוח מרשים ביופיו, מתוק וכייפי.



עוגת גבינה ושוקולד לבן בכוסות אישיות עם דובדבני אמרנה ודובדבנים טריים בפירורי עוגיות לוטוס 
מצרכים ל-10 כוסות בנפח 100 מ"ל (כמעט חצי כוס)

לבסיס פריך: 
עוגיות לוטוס (בטעם קרמל) מפוררות

לעוגת גבינה ושוקולד לבן:
קופסת גבינה לבנה 5%
גביע שמנת מתוקה 38%
100 גרם שוקולד לבן 
רבע כוס סוכר
25 גרם חמאה

להגשה:
דובדבנים טריים
20 דובדבני אמרנה משומרים בסירופ 

אופן הכנה:
  • מכניסים שוקולד לבן לקערה שמתאימה למיקורגל ומוסיפים חמאה.
  • ממיסים כחצי דקה במיקרו, מוציאים ומערבבים. חוזרים על הפעולה עד להמסה של השוקולד.
  • בקערה נקייה מערבבים גבינה לבנה ושוקולד לבן מומס. 
  • בקערה נפרדת מקציפים את שמנת מתוקה וסוכר לקצף יציב.
  • שופכים את תערובת השוקולד גבינה לקצפת ומערבבים בתנועות עטיפה עד להטמעה.
  • מעבירים לשקית זילוף.
  • מרכיבים את המנה: בתחתית כל כוס הגשה מניחים מעט עוגיות לוטוס מפוררות.
  • מזלפים מתערובת הגבינה מעל עוגיות הלוטוס עד מחצית מהכוס.
  • מניחים מעל תערובת הגבינה בדובדבן אמרנה ומעט סירופ.
  • מזליפים מעל דובדבני האמרנה מתערובת הגבינה עד שהכוס כמעט מלאה.
  • מפזרים מעל תערובת הגבינה מעט עוגיות לוטוס מפוררות.
  • מקשטים בעוד דובדבן אמרנה ומעט סירופ.
  • מכסים כל כוס בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות ל-6 שעות עדיף ללילה לפני ההגשה.
  • לפני ההגשה מקשטים בדובדבנים טריים חתוכים לחצי (מוציאים את הגרעינים).
  • זהו נהנים!
העוגות נשמרות במקרר כ-4 ימים.




2 comments:

  1. Hi, thanks for the wonderful recipe which I want to make for Shavuot. Can you tell me whether I need both fresh and tinned cherries or is it okay with just tinned. Thanks and looking forward to your reply.

    השבמחק