יום שני, 28 בינואר 2013

מרק עדשים הודי


אני יודעת שאין באפשרותנו לשלוט על הדברים שקורים מסביב שניתנים לנו כפי שהם על ידי היקום ללא יכולת להנהיג אותם או לשנותם. ובכל זאת, יכולת הבחירה האישית מאפשרת לקבל את הדברים כפי שהם בפשטות ולהנהיג את הרגשות למקום הטוב של הנפש. שני משפטים, הרבה הבנות, עמוקות מכפי שאצליח כעת לתאר במילים. למרות שאין לי שליטה על המאורעות שמסביב, אני משתדלת, כפי יכולתי ובמידת השליטה המוגבלת שלי, לחלום חלומות ולגרום להם לקרות. כאן ועכשיו, כי מי יודע מה יקרה מחר. כי רק לפעמים, הגשמת חלומות היא עניין של החלטה, ומזל שהיקום מזמן לנו... 
ואיך זה קשור לאוכל? טוב, הכל קשור לאוכל. אני אוהבת אוכל הודי. אבל לא מספיק מכירה... ואין זמן טוב להתחיל מעכשיו... אז מצאתי מתכון מעניין למרק עדשים הודי כאן, ולא חיכיתי רגע. בהשארתו הכנתי מרק עדשים אדומות הודי שיצא ממש  טעים, וכמו שאני אוהבת גם בריא... המרק יוצא פיקנטי וזה מצויין. מי שאוהב חריף מוזמן להוסיף עוד קצת צ'ילי. 

מרק עדשים אדומות הודי
מצרכים ל6-8 מנות
2 כוסות עדשים אדומות שטופות
1 בצל קצוץ
2 שן שום קצוצה
1 גמבה קצוצה
חצי כפית צ'ילי אדום יבש
5 ס"מ ג'ינג'ר טרי קלוף 
1 כף אבקת קארי צהוב
1 כפית קינמון טחון
1 מיכל מי קוקוס (עדיף דל שומן)
100 גרם רסק עגבניות (קופסה קטנה)
7 כוסות ציר ירקות/ציר עוף
2-3 כפות שמן זית

להגשה: מיץ מליים/לימון טרי, כוסברה קצוצה, שבבי צ'ילי


אופן הכנה:
  • מחממים שמן זית בסיר גדול. מוסיפים בצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים גמבה ומערבבים 3-2 דקות עד שהגמבה משנה צבעה . מוסיפים שום, צי'לי, גינג'ר ומערבבים.
  • מוסיפים אבקת קארי, קינמון ורסק עגבניות ומטגנים 2 דקות.
  • מוסיפים עדשים, מי קוקוס, וציר מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים כחצי שעה.
  • מגישים חם, מזלפים לפני ההגשה ליים או לימון וקוצצים כוסברה פנימה.
  • לאמיצים- ניתן להוסיף שבבי צ'ילי- זהירות חריף...


6 תגובות:

  1. היי,נראה נהדר, יש אפשרות לוותר על מי קוקוס?

    השבמחק
  2. טוב,
    אני חדש פה
    אבל איך מכינים ציר ירקות??.

    השבמחק
    תשובות
    1. יש את הדרך הבריאה והקלאסית- שדומה להכנת ציר עוף/בקר רק ללא העוף/בקר. מבשלים 3 גזרים, שורש סלרי, 3 עלי סלרי, תפוח אדמה, 4 ענפי טימין, צרור פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור (ואפשר גם כפית כמון, מעט זרעי כוסברה טחונים, שורש פטרוזיליה), ממלאים מים לכיסוי, מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה 4-3 שעות למיצוי טעמים. את הציר ניתן להקפיא ולהשתמש במידת הצורך. לעצלנים- להוסיף למים 2 כפות אבקת מרק פרווה...

      מחק
    2. חחחחח.. תיארתי לעצמי שאפשר למצוא תחליף כזה. אז אתמול התעצלתי. אבל השבוע אכין ציר כזה. נשמע הרבה יותר טעים.

      תודה.

      מחק
  3. הי. לא הבנתי מה עושים עם הג'ינג'ר. קוצצים אותו או מכניסים אותו בשלמותו?

    השבמחק