יום שני, 21 בינואר 2013

טרטר דגים צבעוני עם בצל סגול כבוש אבוקדו ועשבי תיבול של שגיא



שנים שלא אכלתי דגים בכלל. וכשהתחלתי לאכול לפני כמה שנים, אכלתי רק דגים שלא נראו כמו דגים (פילה או קציצות). לאט לאט גיליתי עולם נפלא של אוכל קל, בריא וטעים, והיום תמצאו אותי אוכלת בכייף  דגים שלמים בגריל. מה שכן, דגים טריים, בסביצ'ה או טרטר היוו עבורי בעיה, ולגביהן נשארתי בררנית, כי אני לא אוהבת טעם של ים... אבל.. מתכון נכון, צבע יפה ומנות מגרות אני דווקא אוהבת, וככה הוקסמתי ממנה מהממת, מרהיבה ביופיה, שמורכבת מחומרי גלם יפהפיים, צבעוניים וטריים, שהביא לארוחת ערב משותפת חבר טוב, שגיא תמיר, חוקר ביום ובשלן בשאר הזמן. לא הצלחתי להוריד את המצלמה מהיד במשך דקות ארוכות, ככה בלי תכנון, בלי סט, בלי רפלקטור ובלי אקססוריז. כי המנה כל כך מהממת שהיא גונבת את ההצגה. כשהורדתי את המצלמה מהיד וישבנו לאכול, נוכחתי שהמנה פשוט מעולה. הבצל הכבוש, הדגים המתובלים בעדינות, עשבי התיבול והאבוקדו-שנחים בצלחת זה לצד זה בלי להתערבב, ויוצרים קולאג' צבעים מרהיב, מתמזגים בפה לקשת של טעמים עדינים, חמצמצים ומענגים. תאווה לא רק לעיניים אלא במיוחד לחייך. ומתברר שגם בררנית דגים כמוני יכולה להנות מטרטר דגים. מי היה מאמין...



טרטר דגים עם בצל סגול כבוש, אבוקדו ועשבי תיבול  
מצרכים ל-4-6 מנות ראשונות
200 גרם סלמון טרי חתוך לקוביות ללא עצמות
200 גרם טונה אדומה טרייה חתוכה לקוביות ללא עצמות
3 כפות רוטב סויה
עלים מ-5 ענפי  נענע
עלים מ-7 ענפי כוסברה
7 ענפי עירית 
2 בצלים סגולים קטנים קלופים
מיץ מ-2 לימון גדול 
אבוקדו אחד גדול חתוך לקוביות 
מלח, פלפל שחור גרוס

אופן הכנה 
  • יום לפני ההגשה: חותכים בצל סגול אחד לרצועות  ושופכים מעל מיץ מלימון  שלם, על מנת לכבוש אותו. מניחים במקרר ל-24 שעות.
  • ביום ההגשה, סמוך להגשה: קוצצים את העשבים ואחד בצל סגול קטן.
  • חותכים את הדגים לקוביות ומתבלים בסויה, מלח ומיץ משלוש רבעי לימון כחצי שעה לפני ההגשה.
  • לפני ההגשה מרכיבים את המנה: מניחים בצלחת אבוקדו חתוך לקוביות, עשבי תיבול ובצל קצוצים, בצל כבוש ודגים. (אחד על השני או כל מרכיב בפינה אחרת בצלחת) מטפטפים מעל לימון, מתבלים במלח ופלפל.
  • מקשטים בעוד קצת עירית קצוצה מלמעלה.
  • אוכלים מיד.


תגובה 1: