יום שני, 5 בנובמבר 2012

פסטה סגולה: סלק, עשבי תיבול וגבינה כחולה


מי שמכיר אותי יודע, שחרף אהבתי לאוכל בריא, אני חולה על גבינה כחולה. ואם אפשר גבינה כחולה עם סלק אני מאושרת. כוס יין אדום ליד ואני בעננים. לכן שמחתי כל כך למצוא את המנה הנפלאה הזו בספר החדש של הילה אלפרט "יש מקום בעיר תחתית". קיבלתי את הספר מאמא של עומר במתנה לחג בראש השנה, ואני נהנית למצוא שם אוצרות מידי פעם. הכנתי את המנה עם פסטה עבה ושטוחה והיא יצאה מרהיבה יפה וטעימה. כשהכנתי את המנה עם ספגטי, כל המנה נצבעה בסגול עמוק הורס והאורחים התענגו (אפילו אחד נחמד שלא אוכל אוכל צבעוני, במיוחד אם מקורו בירקות, טעם אהב וביקש עוד. ואני שמחתי). 

במתכון המקורי הילה השתמשה בגבינת צאן קשה מסוג פיקורינו. אני השתמשתי בגבינה כחולה, שלטעמי היא זיווג משמים לסלק, והוספתי קצת פרמז'נו איכותית לחגיגה. גם למי שלא אוהב סלק, אין מה לחשוש, המנה פשוט טעימה, עדינה וטעמו של הסלק נטמע ומשתלב נהדר עם המרכיבים הנוספים. 

פסטה עם סלק עשבי תיבול וגבינה כחולה
עפ"י מתכון של הילה אלפרט
מצרכים ל-4-5 מנות
500 גרם פסטה מסוג שאוהבים (ספגטי נצבע הכי יפה)
30 עלי בזיליקום
30 צנוברים
30 אגוזי מלך
1/2 כוס שמן זית
1 ראש סלק אפוי ברדיד אלומיניום
1 שן שום
מלח
50 גרם פרמז'נו איכותית מגוררת
70 גרם גבינה כחולה מפוררת (אני אוהבת גורגונזולה דולצ'ה)

אופן הכנה


  • שוטפים את ראש הסלק. (לא מקלפים). עוטפים ברדיד אלומיניום. אופים בתנור על החום הכי גבוה במשך כ45-30 דקות עד שהסלק רך.
  • מסירים את האלומיניום ומקלפים את הסלק.
  • מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  • מכניסים את כל החומרים למעט מלח וגבינות למעבד מזון או בלנדר מוט. טוחנים בפולסים קצרים כדי שלא תתקבל משחה לגמרי אלא חומרים מעובדים קצוצים היטב. 
  • מוסיפים מלח (לא הרבה, הגבינות מלוחות) ומערבבים.
  • מחממים מחבת גדולה, יוצקים פנימה את התערובת ומערבבים על אש בינונית כ-2-3 דקות עד שמתחמם.
  • מוסיפים פסטה למחבת ומערבבים.
  • מוסיפים גבינות ומערבבים.
  • טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
  • הפסטה נשמרת היטב במקרר ויום יומיים אחרי זה טעים לא פחות.



 נמ

2 comments:

  1. וואו, אף פעם לא אכלתי פסטה בכזה צבע מדהים. איזה טעים זה נראה

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה! הצבע הורס... שבוע מקסים שיהיה!

      מחק