סיפור שהיה כך היה. אחת היפוכונדרית לשעבר. אחד היפוכונדר בהתהוות. נפגשו שניהם ביום חמישי בערב על הספה. אחד חולה בשפעת. אחת שפוחדת להדבק (למרות שחוסנה) ובכל זאת לא מוכנה לישון בלילה בחדר עבודה ולוותר על שינה מפנקת על מזרון רך ונעים בשמיכות הרכות (מתגברת יפה ההיפוכונדרית בגמילה). וככה הם בילו סופ"ש שלם עם נייר טואלט שיעולים ומרק עוף אמיתי של אלופים. מרפא גם אריות דואבים. אז... לכל הנלחמים בשפעת ולאלה שלצידם, או סתם למי שמתחשק אוכל יהודי אותנטי (עם טוויסט, ראו במתכון בהמשך)... בישול ארוך, ורק הריח בבית כבר יעשה אתכם בריאים.
קראתי בספר בישול של הילה הלפרט טיפ של הוספת רוטב דגים ומיסו למרק עוף. זה נראה לי כל כך מעניין שהוספתי למרק המסורתי שלי, והתוצאה לא אכזבה. למי שלא מוצא או לא רוצה, ניתן להשמיט מהמתכון - אבל אז תשתמשו בציר עוף/בקר במקום מים כדי לקבל טעם למרק...
מרק עוף אמיתימצרכים ל-4 מנות
2 רבעי עוף (למי שרוצה מרק דל שומן - בקשו מהקצב להוריד את העור)
חצי צרור פטרוזיליה
6 ענפי טימין
5 גזרים קלופים
2 שיני שום קלופות שלמות
1 בצל סגול חתוך ל-4
שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך ל-4
שורש סלרי קלוף
2 עלי סלרי
7 גרגרי פלפל שחור שלם
מלח
1 כף רוטב דגים (להשיג בחנויות המזרח הרחוק או במעדניות)
1 כף גדושה מחית מיסו אדום (כנ"ל)
6 ס"מ שורש גינג'ר קלוף
כ-2 ליטר מים
אופן הכנה
- מכניסים את כל החומרים למעט מלח, מיסו ורוטב דגים לסיר גדול.
- מכסים במים ומוסיפים עוד 2 כוסות.
- מביאים לרתיחה על אש בינונית.
- מנמיכים את האש ומבשלים כ-6 שעות.
- לפני ההגשה מגבירים את האש, מוסיפים כף מיסו, רוטב דגים, מלח מביאים לרתיחה, מערבבים היטב מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10 דקות.
- מגישים חם.
אופציה: להשמיט רוטב דגים ומיסו ולהשתמש בציר עוף/בקר במקום מים.
אהה, תהיתי באמת מה נתן לו כזה צבע עמוק...נראה מעולה ומשודרג, ומקווה שאתם כבר בריאים, גם אצלנו נגמר סבב שפעת נוראי
השבמחק