יום רביעי, 4 בינואר 2012

ספגטי ברוטב עגבניות שרי או געגועי לסיציליה



לפני כמה שנים ביקרנו בסיציליה המקסימה, רצופת עיירות צפופות ורומנטיות, אוכל מענג ויין משובח מתוצרת מקומית, למונצ'לו (איך לא?) ואיטלקים בעלי מזג ים תיכוני (מוכר?) אופייני. .. אשר תולים את הכביסה שלהם בכל מקום..
במסעדות בסיציליה נתקלתי (והדבר נהוג וחל בכל איטליה) בחיוב שלא הצלחתי לשייך למאכלים שהוזמנו במסעדה. רק לאחר ששאלנו את המלצר, וכעבור אינסוף נפנופי ידיים מלוות בקריאות באנגלית במבטא איטלקי מתגלגל מצד מלצר רגזן וזעוף , תוך הצבעה על המפה, הסכום והקרוסטיני, הבנו שמדובר בחיוב עבור מה שנקרא בפי האיטלקים "עמלת עריכת שולחן" ("קופרטו").... היש ישראלי נצר לעם סגולה שהיה משלם במסעדה ישראלית עמלה שכזו?! (שהרי גם את החיוב עבור אבטחה "הצלחנו"  לאסור בחקיקה..) ובכל זאת, חיוב עבור "קופרטו" או לא- באיטלקית הכל רומנטי, אלגנטי ומתקבל על הדעת בשימחה וברצון...
אז מוגש לכם באהבה מתכון ללא עמלת "קופרטו" לספגטי ברוטב עגבניות שרי... 


ספגטי ברוטב עגבניות שרי
מצרכים ל-3-4 מנות
250 גרם ספגטי טרי  (אפשר גם פסטה יבשה)
4 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
400 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר מקופסת שימורים)
2 כפות רסק עגבניות
חצי חבילת עגבניות שרי חצויות
עשבי תיבול (עדיף טריים)- בזיליקום, אורגנו, טימין
מלח, פלפל
פרמז'ן להגשה


אופן הכנה
מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה.
בינתיים, מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים שום ומערבבים כמה שניות, מוסיפים עגבניות שרי ועשבי תיבול ומערבבים כמה דקות. מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ומעט מים עד שהרוטב מגיע לסמיכות רצויה (כרבע כוס) ומתבלים במלח ופלפל. מגישים בצלחות עמוקות ומפזרים מעל פרמז'ן.
זהו .שמחים. 


4 תגובות:

  1. יש איפה לקנות ספגטי טרי ? תמיד העדפתי אותו, אבל אין לי מכונת פסטה או כוונה לקנות אחת.
    תודה!

    השבמחק
  2. הי
    ניתן לקנות פסטה טרייה בדוכן של פיורי בשוק בנמל ת"א או במעדנייה של מסעדת אל פסטיו באבן גבירול.
    בנוסף, אם אינך מתגורר באיזור, אז גם פסטה (לא טרייה) של חברת דה ציקו (יבוא מאיטליה) יוצא מעולה... ספר לי מה קנית ואם אתה מרוצה...

    השבמחק
  3. שלום,
    אם אין לי מכונת פסטה, יש אפשרות שאני יכולה לעשות פסטה עם מערוך או שחייבים שהבצק יהיה ממש דק כמו שרק המכונה יכלה לעשות?

    אני יכולה לאלתר פסטה אחרת?

    יום נעים!
    מעין

    השבמחק
    תשובות
    1. אני חושבת שאת יכולה לנסות עם מערוך ולרדד לעובי יחסית דק(מילימטר), זה יכול לעבוד טוב לדעתי

      מחק