יום שישי, 6 בינואר 2012

אגסים בשיכר רימונים עם גלידת וניל






לא ממש אהבתי קינוחי פירות עד לאחרונה. קינוחי פירות נראו בעיני כבזבוז קלוריות שעדיף להוציא על שוקולדים. עד הקיץ האחרון. בקיץ האחרון התאהבתי בקינוחים עשירים בפירות ארצנו כסיום מושלם לארוחה דשנה. אגסים חומים עסיסיים ובשרניים מתבשלים היטב בשיכר רימונים (אני בישלתי עם שיכר של כרם בן זימרה שהוא נהדר). לצד גלידת וניל זה חלום.. 
המתכון הוא שדרוג של המתכון הרגיל של אגסים ביין אדום והוא בהחלט - על פי עדת הטועמים- שינוי מרענן וטוויסט מפתיע שגורף המון מחמאות... 

אגסים בשיכר רימונים
מצרכים

6 אגסים חומים (אפשר גם רגילים)
מקל וניל
3 מסמרי ציפורן
3/4 בקבוק שיכר רימונים
3/4 כוס סוכר

גלידת וניל עשירה להגשה.

אופן הכנה

קולפים את האגסים ומניחים בסיר. מוסיפים את יתר החומרים מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד שעה וחצי. בסוף הבישול הרוטב סמיך, מתוק והבית מלא בריח מדהים...
מומלץ לאחסן בצנצנת אטומה כשהאגסים מונחים עם העוקץ כלפי מעלה. כעבור לילה האגסים נצבעים באדום בוהק והטעמים מתמזגים עם האגס הבשרני.
להגיש רק לאחר צינון עם גלידת וניל.
בתיאבון


2 תגובות:

  1. אני חושב בדיוק להפך, אני מעדיף קינוחי פירות על שוקולד :)
    תמונה מדהימה. ואני מת על המתכונים האלה

    השבמחק
  2. איזה כייף לשמוע!

    השבמחק