יום שני, 9 בינואר 2012

טארטלט אוכמניות אישי וזיכרון מקינוח אמריקאי גדול במיוחד

לפני כמה שנים ביקרנו בסנטה מוניקה - עיירת הנופש המקסימה הנמצאת מערבית לדאון טאון LA. לאחר שיטוט אורבני  במדרחובים המזמינים והנעימים וטיול אופניים ארוך לאורך טיילת וניס ביץ הגרובית,  בחרנו להשביע את רעבוננו במסעדת באבא גאמפ המפורסמת בטיילת סנטה מוניקה. במסעדה מוגש אוכל אמריקאי טיפוסי במנות שגודלן (לפני תוספות) יכול להשביע ממותה בוגרת בלי בעיה (ועוד אחרי פעילות גופנית). לאחר שסיימנו את המנות העיקריות, מדושנים מעונג , ביקשנו מהמלצרית המלצה לקינוח שיתאים למצבנו, שהרי אין אצלנו ארוחה בלי קינוח המתועל לקיבה נפרדת מברזל (במיוחד בחופשה..) המלצרית המליצה על מה שכונה על ידה "קינוח אישי קצת גדול" (עוגת גלידה) אבל היא הדגישה שבתור זוג נתגבר עליו. כעבור מספר דקות הגיעה לשולחן עוגת גלידה לא פחות ממשפחתית.. המומים מגודל המונומנט שנחת על שולחננו ניסינו בשארית כוחותינו להתגבר עליו (כמובן ללא הצלחה) והוא לנצח יזכר אצלנו כקינוח האישי הגדול ביותר שאי פעם נתקלנו בו (וכן הוא גדול יחסית גם לקינוחים אמריקאים נוסח צי'ז קייק פקטורי וחבריהן).
אז.. בחרתי להביא מתכון לקינוח אישי אמיתי - טארטלטים אישיים במילוי אוכמניות שצבעם סגול עז, מאוד יפים וטעימים כל כך,  שמותירים רושם של ממש על האורחים.. אפשר בהחלט להכין גם טארט אחד גדול. אופן ההכנה פשוט וקל כך שכל אחד יכול להצליח!

טארטלטים אוכמניות

ל-6 טארטלטים אישיים בקוטר 10 ס"מ או טארט אחד גדול בקוטר 24 

מצרכים

למלית

300 גרם אוכמניות טריות או חבילת אוכמניות קפואות
חצי כוס סוכר
מיץ מחצי לימון
1 וחצי כפות קונפלור

לבצק

1 וחצי כוסות קמח מנופה (רגיל) או 1 1/4 כוסות קמח רגיל ו-1/4 כוס שקדים טחונים
חצי כפית מלח
3/4 כוס סוכר
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות מים קרים
1 ביצה

אופן הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את הבצק: להכניס את כל חומרי הבצק לקערה וללוש רק עד לקבלת בצק אחיד. להזהר מלישת יתר. כמו כן, חשוב מאוד שהחמאה תהיה קרה. אם יש זמן -להכניס למקרר לשעה. במידה ולא, יש לי קיצור דרך שעובד מעולה-  לאחר שאני משטחת את הבצק בתבנית (הסבר להלן) אני מכניסה את התבנית להקפאה ל-10 דקות.
מכינים את המלית: ל
הכניס את כל חומרי המלית לקערה ולערבב.
מרכיבים את הטארט:
לשטח 2/3 מהבצק בתבנית 24 ס"מ או ב-6 תבניות בקוטר 10 ס"מ, ולהכניס להקפאה ל-10 דקות.  
גם את יתרת 1/3 הבצק (שמיועד לקישוט הטארטלט) להכניס להקפאה לכ-1/2 שעה, ואם אין זמן אפשר לקצר את זמן ההקפאה ל-10 דקות (יהיה קצת קשה יותר לפורר או לגרר אותו, ויהיה עדיף לרדד שתי וערב).
להוציא מההקפאה את התבנית או התבניות ולפזר את המלית.
מעל המלית לפורר או לגרר את 1/3 הבצק שנותר (ניתן גם לרדד, לפרוס לרצועות עבות ולסדר שתי וערב על גבי הטארט).
לאפות בחום בינוני (180 מעלות) עד שהבצק זהוב והמלית מבעבעת. 
לפזר מעל אבקת סוכר ולגרוף מחמאות!



3 תגובות:

  1. יאמי, ויפה כרגיל :)
    נהדר שהוספת אפשרות לכתוב תגובות בלי רישום!

    השבמחק
  2. תודה לך שהסבת את תשומת ליבי לעניין התגובות..

    השבמחק
  3. העפת אותי... לאמריקה...

    השבמחק